Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Välkomna till SSL - Fagerhult Habo IB

11 augusti 2020 09:00
Nykomling

I en artikelserie i fyra delar så kommer kommande säsongs nykomlingar i SSL att presenteras. Näst på tur: Fagerhult Habo IB.


Nu är det dags att presentera årets nykomlingar i världens bästa liga, och näst på tur är Fagerhult Habo IB som är nykomlingar i SSL Herr.

Klubben bildades 2008 genom en sammanslagning av BIF Fagerhult och Hagaboda SK, vilket innebar att kommunens lag samlades under gemensam flagg. Den nya föreningens första tränare var ingen annan än Mikael Hill, som för närvarande är förbundskapten för svenska herrlandslaget.

Fagerhult kvalificerade sig för nya Allsvenskan vid serieomläggningen 2010 och har varit i näst högsta serien sedan dess.

Inför den gångna säsongen kom Johan Kilhbom, med SSL-rutin från Mullsjö, in som ny tränare och gjorde succé med en ny typ av innebandy, som föreningen beskriver så här på sin hemsida:

"En helt ny taktik infördes där attack och anfall var ledordet. Något som visade sig vara ett fantastiskt drag".

Fagerhult säkrade seriesegern i Allsvenskan Södra med en omgång kvar att spela. Kvalet ställdes in på grund av covid 19-pandemin, och Svenska Innebandyförbundet valde sedermera att flytta upp klubben i SSL. Det är första gången Fagerhult ska spela i högsta serien.

– Det känns helt fantastiskt även om det är lite snopet att det blev på det här sättet. Men vi är stolta över det vi har presterat den här säsongen vilket också ger oss den här platsen, sa Andreas Linderum, sportchef i Fagerhult Habo, till svt.se om uppflyttningen.

Nyvärvade Jesper Ekström, ifjol i Mullsjö, tror att Fagerhult är i SSL för att stanna.

– Det är ingen hemlighet att det kommer bli tufft för oss. Visby och Warberg var ganska beroende av några enstaka spelare den gångna säsongen, men Fagerhult är mer ett lag. Där har vi en fördel. Alla jobbar 110%, oavsett vad du heter. Dessutom har vi en noggrann tränare. Jag tror vi kan knäppa en del lag på näsan som inte är beredda på hur vi spelar. Det finns etablerade lag som ser svaga ut, så jag tror absolut att vi kan hålla oss kvar, säger han till SSL.se.

Noterbart är att det blir fler rivalmöten i området kring Jönköping, då Fagerhult Habo också kliver in i SSL där redan Jönköpings IK och Mullsjö AIS huserar.

Fagerhult spelar normalt sina hemmamatcher i Habo Sporthall och hade ett publiksnitt på 326 åskådare den gångna säsongen, men kommer under debutsäsongen i SSL att spela i Nyhemshallen (som också är hemmaarena för seriekonkurrenten Mullsjö AIS).