Sagt på upptaktsträffen: SSL Dam

12 september 2019 11:25
Upptaktsträff

Den sedvanliga upptaktsträffen inför säsongen 2019/2020 bjöd på många olika inslag. SSL.se fanns på plats och levererar här ett antal citat från några av de närvarande spelarna på damsidan.


Efter ett antal år med konflikter mellan förbund och liga bjöd upptaktsträffen denna gång på en mer positiv utgångspunkt i innebandyns relationsvärld. Stämningen var därför helt logiskt uppåt och konsensusinriktad även under upptaktsträffen, där många olika aktörer möttes.

Nedan återfinns några av spelarnas kommentarer från förmiddagen.

– På något sätt har det bara hänt, jag har försökt att inte tänka på vad jag gjorde. Jag har inget svar på varför. Jag ska göra så många mål att vi spelar i finalen och vinner SM-guld.
Veera Kauppi, IKSU, om sin enorma poängskörd

– Det är klart att vi ska bli bättre än förra året, och vinna i slutspelet också.
Gabriella Strandberg, Jönköping, är skeptisk till tränarnas tips

– Vi kom fyra förra året och gillar att vara lite underdog, det gör inte så mycket. Vi kan ligga där nere, det är i slutspelet det gäller ändå.
Moa Tschöp, Täby, om att som mästare tippas femma

– Det var sjukt, det var ingen som trodde på det och vi gjorde en magisk säsong förra året. Jag trodde att vi skulle vara tippade sist, men det var roligt att se att vi placeras över strecket.
Vilde Rundfloen, nykomlingen Nacka Wallenstam

– Vi rekommenderar ingen att göra det.
Patrik Åhman, expert, om att slita av hälsenan

– Jag har kommit in bra i laget på och utanför planen. Jag känner mig som en viktig spelare redan nu, så för mig gäller det att bara leverera och sprida bra stämning i laget.
Natalie Hjertberg, ny i Sirius

– Inför den här säsongen har jag en väldigt bra försäsong bakom mig och känner mig fysiskt och mentalt stark.
Adina Augustsson, Karlstad, är redo för VM-spel i december

– Vi älskar innebandy, så är det bara. Vi kommer att visa det under det kommande året. Det är viktigt att alla går åt samma håll och där har alla verkligen ställt upp. Det betyder allt att vi får den tillgången.
Marcus Törngren, redaktionschef på Discovery Networks

– Allt är som vanligt, KAIS Mora tar SM-silver. Det är klart att det är ett jättemisslyckande att vi år efter år står där, men inte lyckas prestera när det gäller. Jag är äldst i laget och kommer att få dra ett stort lass, men vi har en stor bredd i truppen.
Anna Wijk, KAIS Mora, utstrålar en enorm revanschlust

– Det är så klart jobbigt till en början med elva nya spelare, men efter försäsongen och många träningsmatcher känns det ändå bra nu. Jag ser det positivt, det är nya spelare som får kliva fram och ta plats.
Madeleine Karlsson, Malmö, om hög spelaromsättning