Söndag
01 Dec 5 matcher
Onsdag
04 Dec 5 matcher
Torsdag
05 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 5 matcher
Idag 4 matcher
Torsdag
12 Dec 2 matcher
Tisdag
17 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 3 matcher
Torsdag
19 Dec 2 matcher
Lördag
21 Dec 9 matcher

Stålhult: "Vi har kunnat spela helt prestigelöst"

28 april 2019 10:00
SM-FINAL 2019

Täby FC tog ett historiskt SM-guld i sin första final någonsin. En av förgrundsfigurerna genom såväl hela säsongen som i finalen i Globen var lagkaptenen Jennifer Stålhult, som intervjuades av SSL.se efter mötet.


Det var föga överraskande vilt jubel och forsande glädjetårar när Täby FC - i sin första SM-final någonsin - säkrade guldet i ett kokande Ericsson Globe på lördagen. Laget besegrade KAIS Mora med 7-4 - en seger som grundlades i en magiskt andraperiod från Stockholmslaget - och det var minst sagt en nöjd lagkapten i Jennifer Stålhult som mötte SSL.se i en intervju efter matchen.

SM-guld - hur smakar det?

– Det smakar jäkligt gott. Jag tror inte någonting har smakat så här gott i hela mitt liv innebandymässigt.

Det var något av finalnerver i den första perioden från de vitkläddas sida. Mora hade kommandot och tog också till slut ledningen, men i paus skulle Täby samla ny kraft och komma tillbaka - och det rejält.

– Vi har en förstaperiod där vi känns väldigt nervösa och nedtryckta. Vi går in i periodpausen och säger till varandra att det bara är gå ut där och lira, det är då vi är som bäst och det är precis det vi gör.

Vad var nyckeln till att ni var starkast även i finalen?

– Vi har gjort ett grymt slutspel. Vi har slagit ut IKSU i 3-2 i matcher, vilket alla tyckte var omöjligt, men det kanske är just därför vi vinner - att vi har varit underdogs. Vi har inte haft någon press på oss och vi har kunnat spela helt prestigelöst. Det var väldigt trevligt faktiskt, förklarar Stålhult.

Kulisserna var i vanlig ordning högljudda och såväl Täbys som Moras fans bjöd på en fantastiskt inramning på lördagen, till en match som var en jämn kamp in i det sista.

– Det var jättehäftigt. Det var en jämn kamp men jag tycker ändå att vi som lag kände oss väldigt trygga, något som i slutändan kanske är det viktigaste.

Mora kom tillbaka och var bara ett mål ifrån med sex och en halv minut kvar av ordinarie matchtid. Dramatiken tätnade än mer, men när dalalaget plockade målvakten kunde till slut Ranja Varli kasta in det definitiva avgörandet, till ett mäktig jubel från Täbypubliken. Jennifer Stålhult svarar på frågan om det var några nerver i slutskedet när Mora jagade som mest.

– Det går fort i innebandy. Det är jätteviktigt att man kan känna sig trygg och fortsätta spela trots att motståndarna tar ut målvakten. Man får inte sväva iväg och hitta på andra saker, utan återgå till spelplanen och det gjorde vi verkligen.