Guldtrio i IKSU lägger klubborna på hyllan

27 juni 2018 09:30
SSL Dam Silly

Med flertalet SM-guld, Champions Cup-guld och VM-guld på meritlistan väljer nu tre spelare från IKSU:s guldlag att avsluta sina karriärer. Iza Rydfjäll, Frida Norström och Julia Nordin väljer nu att lägga fokus på civila karriärer och familj.


Iza Rydfjäll med tio säsonger och över 300 matcher i det vit/orangea stället känner nu att kroppen och motivationen inte är densamma som tidigare och väljer nu att avsluta karriären med Champions Cup-guld, VM-guld och SM-guld som senaste meriter. Den 25-åriga backen svarade för 12 poäng på 25 matcher under säsongen 2017/2018 och kommenterar sitt beslut i ett pressmeddelande;

– Jag är väldigt nöjd med det jag har presterat och sen att jag har fått representera en sån fantastisk klubb i många år har varit en ära. Jag har spelat länge nu och det är väldigt mycket som ska fungera med jobb och annat utanför innebandyn. Det är svårt att få tiden att räcka till och kroppen har inte känts 100% den senaste säsongen. Jag är en riktig tävlingsmänniska och har väldigt höga krav på mig själv och känner jag inte att kroppen kan ge allt och motivationen börjar brista så känns förutsättningarna inte rättvisa mot varken mig själv eller laget.

Frida Norström är även en spelare som representerat IKSU under en längre tid. Norström kom till klubben inför säsongen 2010/2011 från Skellefteå innebandy IF, men med tre SM-guld och ett VM-guld väljer hon nu att avsluta karriären för att få mer tid med familj och vänner, något som hon sett fram emot under en längre tid.

– Under alla mina år i IKSU har jag trivts otroligt bra och det finns flera anledningar till att jag känner så. Dels för att det finns många fantastiska människor som arbetar i föreningen och runt laget, och dels för att föreningen alltid strävar efter att ge oss de bästa förutsättningarna. I framtiden hoppas jag kunna fortsätta vara en del av IKSU och på något sätt kunna ge tillbaka till världens bästa förening och den sport som jag älskar. Efter sommaren ser jag fram emot att komma till IKSU och heja fram världens bästa lag till nya framgångar, berättar Norström i ett pressmeddelande.

Julia Nordin bytte från konkurrenten IBK Dalen till IKSU innebandy för fem säsonger sedan och har två raka SM-guld och två Champions Cup-guld i bagaget. Även Nordin väljer att lägga klubban på hyllan för att få mer tid åt det civila och familjen och berättar även att motivationen inte är densamma som tidigare.

– Som innebandyspelare finns tyvärr inte förutsättningarna för att ”leva” på idrotten idag, vilket innebär att det är mycket med det privata som måste gå ihop också. Sedan känner jag väl att motivationen inte riktigt finns där som förut längre. Efter nio säsonger i den högsta serien känner jag mig helt enkelt rätt klar, även om det givetvis känns vemodigt då det varit en så stor del av ens liv.

IKSU:s klubbchef Jocke Sjöström kommenterar trions beslut att lämna och tycker förstås att det är tråkigt men är även tacksam för vad guldtrion gett IKSU innebandy.

– Det är tråkigt att tre världsspelare, alla 90-talister, väljer att avsluta sina karriärer trots att dom fortfarande bara blir bättre och bättre. Samtidigt får man ha respekt och vara tacksam för allt dom gett IKSU innebandy och daminnebandyn i stort. Alla tre har gjort en fantastisk resa i IKSU innebandy och nu ges det utrymme får flera av våra unga spelare att göra samma resa. Generationsväxlingen fortsätter hos oss men målsättningen kommande säsong är att försvara Champions Cup och SM guldet.