Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 7 matcher
Idag 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Söndag
03 Mar 4 matcher

Ny ordförande ska leda SSL framåt

7 oktober 2022 08:30
SSL:s framtid

Under ledning av en ny styrelse och med en ny ordförande sätter Föreningen Svenska Superligan fokus på ökade intäkter, ökat intresse för innebandy och fler gemensamma digitala lösningar framöver.


Föreningen Svenska Superligan, som består av de klubbar som spelar i SSL, finns till för att tillföra funktioner utöver det som klubbarna i SSL själva hanterar. Syftet är att driva intresse för sporten som helhet och att generera intäkter till SSL-klubbarna. Dessa intäkter ska återinvesteras i sporten i lag, spelare och struktur runt omkring.

På ett extrainsatt möte i början av oktober, där hela 21 av klubbarna deltog, valdes en styrelse med fyra ledamöter och en ny ordförande i Carl Wåreus. ”Calle” är själv aktiv inom en innebandyförening och väl insatt i den värld han nu tar ännu mer ansvar inom. Till vardags arbetar han som Head of Domestic Clients, Agencies & Partners på Google.

– För att vi ska lyckas är det viktigt att vi fokuserar på ett fåtal saker och utför dem på ett bra sätt. Våra tre stora frågor för Föreningen SSL just nu är att generera intäkter från sponsorer, bygga intresse för sporten innebandy och att hitta gemensamma digitala lösningar som för oss framåt, säger den nyvalde ordföranden Carl Wåreus.

– Vi kommer att genomföra vårt arbete tillsammans med klubbarna, med god kommunikation oss emellan. Dessutom är det viktigt för oss att fortsätta att bygga vidare på det starka och positiva samarbete som finns mellan SSL och Svenska Innebandyförbundet, som också fanns representerade på årsmötet med ordförande, generalsekreterare och kommunikationsdirektör.

SSL kommer i närtid att rekrytera en ny verkställande direktör (vd) och dessutom rekrytera en koordinator för att hantera stora delar av föreningens verksamhet. Dessutom har Svenska Innebandyförbundet beviljats återstartstöd för tillsättande av projektanställd kommunikatör med fokus på att höja intresset för högsta ligan i syfte att locka barn, ungdomar och vuxna till idrotten.

Styrelsen i Föreningen SSL

Carl Wåreus, ordförande till och med 2022/2023
Thomas Lundberg, ledamot till och med 2022/2023
Håkan Bulin, ledamot till och med 2023/2024
Anders Murman, ledamot till och med 2023/2024
Alexander Wallsten, ledamot till och med 2023/2024