20 Apr 1 match
27 Apr 2 matcher

Höllviken tog säsongens första seger

8 oktober 2017 18:10

Höllviken hade två raka förluster i bagaget, gästerna hade två raka vinster. Och trots att gästerna vann skottstatistiken med dubbelt så mycket så var det hemmalaget som satte sina bollar och tog en efterlängtad trepoängare.

Höllviken - Linköping 5-4 (1-0,3-1,1-3)

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Axel Persson, Dennis Sjöstedt, Daniel Persson

Mål Linköping: Matej Jendrisak, Oskar Hovlund, Martin Karlsson, Eric Björk

Höllviken kom till dagens möte med två raka förluster i bagaget. Hemmalaget visade dock att man tänkt att bryta den trenden när Axel Persson sköt ledningsmålet till Höllviken sju minuter in i den första perioden, en period som spelmässigt tillhörde gästerna till större delen.

Andra perioden var inte ens en minut gammal när Matej Jendrisak kvitterade för gästerna. Hemmalaget steppade upp sitt spel och var det skottvilligaste laget i mittenakten. Det gav resultat inför den tredje perioden ledde hemmalaget med 4-1.

Gästerna återtog sedan spelet i den sista perioden när Oskar Hovlund gjorde sitt första mål för säsongen. Tio minuter senare gjorde Martin Karlsson Linköpings tredje mål för kvällen och då valde hemmalaget att ta time out. Kort därfter gjorde Johannes Wilhelmsson sitt andra mål för kvällen. 30 sekunder återstod när Eric Björk reducerade ytterligare en gång, men gästerna kom inte längre än så trots att man ägde spelet i stort sett hela den sista perioden.