Fjellstedt: "Vinner för att vi är det bästa laget"

21 april 2021 16:30
SSL Dam

På lördag spelas SM-finalen i SSL Dam och Thorengruppens Cornelia Fjellstedt berättar om största överraskningen, nervositeten, motståndet Pixbo och varför Umeå-laget kommer att vinna SM-guld.


Varför är Thorengruppen i SM-final?
– Jag tycker att vi har visat under säsongen att vi är det bästa laget. Vi vann serien, gjorde flest mål och släppte in minst mål. Det säger ganska mycket. Under slutspelet har vi fått känna på det mesta: klara vinster, tajta vinster och någon förlust, så vi har varit med om det mesta och det har bara stärkt oss.

På pappret är det ju sensationellt med en nykomling i SM-final...
– Jo, men vi är en erfaren nykomling och det där är inget vi tänker på. Det är kul att Thorengruppen som förening får spela SM-final. Det är en förening som satsar på idrotten och som är jämlik i tankesätten.

Ifjol vann du guld med Iksu utan att spela slutspel, annorlunda i år?
– Jo, men vi har inte vunnit något än. Avslutningen ifjol var speciell och hela årets säsong har varit speciell med tanke på att det inte varit någon publik. Det känns som jag får vara med om det mesta i min karriär.

Vem tycker du har slutspelsöverraskat mest i Thorengruppen?
– Överraskat och överraskat, men det är otroligt imponerande att Emelie Wibron har kommit tillbaka så snabbt efter sin graviditet och förlossning. Hon har spelat innebandy sex månader mindre än oss andra den här säsongen men lyckas ändå spela så bra. Jag ska inte säga att jag är överraskad men hon har bevisat vilket superproffs hon är genom att göra den resa hon gjort.

SM-finalen brukar vara en publikfest, hur blir det att spela i år?
– Givetvis är det tråkigt att det inte blir någon publik. Jag hade gärna haft nära och kära och alla innebandyälskare på plats men någonstans har vi också vant oss vid hur verkligheten ser ut. Jag är bara glad att vi lyckats ta oss igenom den här säsongen och hela slutspelet och får chansen att spela en SM-final. Det är inte mycket som slår ett utsålt Globen men ett år som detta får man ta det som erbjuds och vara nöjd med det.

Det brukar pratas om nerver inför en SM-final med tanke på den stora publiken, blir det mindre nervöst i år?
– Det kanske blir lite mer som en vanlig match men samtidigt är alla medvetna om vad det egentligen handlar om så jag tror det blir pirrigt hos många ändå. Sedan kan publiken vara den där x-faktorn som lyfter ett lag i med- och motgång, som ger en extra krydda, men jag tror det blir roligt ändå.

Hur blir det att möta Pixbo?
– Det blir kul. Det är ettan mot tvåan i serien och de två lag som presterat bäst och jämnast under säsongen.

Är detta spetsiga Thorengruppen mot kollektivet Pixbo?
– Nej, det tycker jag inte. Under all min tid i Iksu och Thorengruppen så är det laget som burit oss framåt. Jag tror snarare att det är vårt kollektiv som är vår styrka. Om Pixbo ser det på något annat sätt vet jag inte och det är klart att vi har individuellt duktiga spelare, men vi kan inte leva på en eller två spelare utan det är en laginsats som krävs för att vinna.

Vem ska ni se upp med i Pixbo?
– De har flera vassa spelare, bland annat ett par tjeckiska spelare som är poängstarka, så det är väl dem vi får se upp med.

Hur ser uppladdningen inför finalen ut?
– Vi åker ner till Gävle under torsdagen och sedan är det späckat schema med träning, mat och media. Däremellan blir det en hel del vila på hotellrummet. Vi får isolera oss under den här tiden och får se till att hitta på saker att göra på hotellet.

Varför vinner ni SM-finalen?
– Som jag sa tidigare, jag tycker att vi är det bästa laget. Kan vi göra en insats som är så nära 100 % som möjligt så tar vi hem det här.

Hur ser lördagens drömrubrik ut?
– Thorengruppen gjorde säsongens bästa match och vann SM-guld.

Hur firas ett SM-guld?
– Vi får se. Det blir i omklädningsrummet och bussen hem för vi kommer inte stanna kvar i Gävle. Det är speciellt. Normalt sett så firas det med familj och vänner men det får bli via FaceTime i år i så fall så det gäller att ha mobilen laddad.