Fredag
23 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 6 matcher
Söndag
25 Sep 8 matcher
Onsdag
28 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 6 matcher
Lördag
01 Okt 2 matcher
Söndag
02 Okt 11 matcher

Johansson: "Jätteroligt att han säger så om mig"

21 maj 2021 12:00
INTERVJU

Stjärnvärvningen Wilma Johansson berättar om valet av Rönnby, tiden i Endre, superlativen från Andreas Harnesk, poängproduktionen och tekniken.


Rönnby-tränaren Andreas Harnesk har inte sparat på superlativen kring nyförvärvet Wilma Johansson som hämtas från Endre.

"Hon kan bli världens bästa spelare", sa han till Expressen.

"Wilma är en av de mest spännande spelarna som finns i innebandyvärlden", sa han till Rönnbys hemsida.

"Hon är redan otroligt bra men hon kommer kunna bli hur bra som helst", sa han till innebandymagazinet.se.

– Det är jätteroligt att han säger så, det ger en extra boost. Jag vill fortsätta utvecklas och köra på så får vi se hur långt jag når, säger Wilma Johansson.

Du svävar inte iväg av alla stora ord?
– Nej, det är inga problem för mig.

Wilma Johansson hymlar inte om att Andreas Harnesk och hans lederskap är en starkt bidragande orsak till att det blir Rönnby. Det trots att hon inte haft honom som tränare tidigare.

– Så är det, men jag vet en del om honom. Han är taktiskt duktig och jag tycker att han står för en rolig innebandy. Han jobbar också specifikt med varje spelare för att alla ska utvecklas ytterligare, säger hon.

– För min del handlar det främst om att utveckla detaljer i mitt spel, både med och utan boll, och där tror jag att han kan hjälpa mig.

Wilma Johansson är stortalangen som redan under tiden på riksinnebandygymnasiet var så bra att hon fick spela en del med Dalen i SSL. Efter gymnasietiden valde hon att krita på för Endre där hon spelat de två senaste åren.

Den gångna vintern fick hon debutera i landslaget.

– Jag har haft två jättebra år i Endre. Det är en bra förening som tar hand om sina spelare. Jag kom till klubben som ung spelare och har tagit stora kliv. Jag har utvecklats och kommit in i SSL.

Många trodde att du och din tidigare radarpartner Ellen Bäckstedt skulle bli en giftig duo, men det blev inte så mycket spel tillsammans?
– Vi spelade lite tillsammans i början, men inte sedan. Vi gjorde någon match tillsammans i slutspelet nu också, men annars har det inte blivit så mycket. Jag har hittat andra vägar och andra att spela med, det har inte varit några problem.

Du har gjort dubbla 33-poängssäsonger?
– Ja, det är helt okej, men jag hade gärna velat skruva upp den där produktionen lite. Jag hoppas kunna göra det kommande säsonger.

Vad hoppas du på i Rönnby?
– Det ska bli kul med en ny miljö och en ny utmaning. Jag behövde göra något nytt. Jag tror jag kommer utvecklas mycket med Andreas Harnesk som ny tränare, som jag sa innan så besitter han mycket kunskap och är en stor del i varför det blev Rönnby.

Wilma Johansson är redan nu landslagsmässig och hymlar inte med att hon ställer höga krav på sig själv inför hösten.

– Att vara med i landslaget är absolut ett mål med kommande säsong, säger hon.

– När det kommer till Rönnby och SSL så vill jag skruva upp produktionen lite till, men också bli jämnare. För att bli en etablerad landslagsspelare krävs att man presterar i varje match och inte har för många dippar. Sedan handlar det givetvis om att vara med och bidra till lagets utveckling och framgång.

Wilma Johanssons adelsmärke?

Den fina tekniken.

– Den har alltid funnits där men jag har också tränat mycket. Jag spelade med killar tidigare och då slipade jag tekniken eftersom jag behövde vara bättre med klubba och boll än att springa. Jag har alltid kört mycket innebandy på rasterna i skolan och stått hemma och nött, säger hon.

Till sist, Andreas Harnesk säger att du kan bli bäst i världen... kan du det?
– Bäst i världen... det är lite ovisst vad som menas med det, men jag tolkar det som att bli en framstående spelare. Det vill jag absolut bli. Men att mäta vem som är bäst är svårt. Jag ska göra mitt bästa för att nå så långt det går, och jag ser verkligen fram emot att fortsätta min resa i Rönnby.