Lördag
17 Okt 5 matcher
Söndag
18 Okt 2 matcher
Onsdag
21 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 7 matcher
Idag 7 matcher
Tisdag
27 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 4 matcher
Torsdag
29 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 5 matcher
Söndag
01 Nov 9 matcher

Borgström: "Inte varit så taggad på länge"

18 september 2020 09:00
SSL-SÄNDNINGAR

Expressen, Bonnier och NTM sänder Svenska Superligan de kommande fem åren - och en spindel i nätet är Expressens välkände innebandyjournalist Anders Borgström. "Detta är en dröm", säger han om satsningen.


I våras blev det klart att Expressen, Bonniers lokala varumärken och NTM:s lokala mediehus köper rättigheterna till att sända samtliga SSL-matcher under de kommande fem åren. Alla matcherna från både SSL Dam och SSL Herr kommer att sändas via SportExpressen Play och via lokaltidningar som finns i koncernen.

Rättigheten innebär att SportExpressen kommer att satsa mycket på sin innebandybevakning de kommande åren.

I den satsningen är välkände innebandyjournalisten Anders Borgström en nyckelperson. Han har varit webbredaktör på Expressen under de tolv senaste åren och parallellt med det skrivit om innebandy, men nu får han chansen att jobba med innebandy på heltid.

– Det är en dröm, säger Anders Borgström.

– Att jobba heltid med innebandy trodde jag aldrig någonsin skulle bli möjligt eftersom innebandy är inte högst upp på agendan hos något mediehus. Nu blir det så hos oss, och det är enormt kul. Vi har flera fina rättigheter men SSL är en högstaliga och den bästa ligan i världen, så det är klart att det är en central rättighet för oss.

Hur peppad är du?
– Så här taggad har jag inte varit på länge. Att få jobba med innebandy på heltid har känts som en utopi. Detta är otroligt häftigt, och det tycker inte bara jag utan många med mig på Expressen. SSL kommer vara en viktig del av SportExpressen Play.

Hur ser din roll ut?
– Spring Media kommer att producera matcherna, så de kommer se ut ungefär som tidigare, men ibland kommer vi ha studio på plats och då kan det nog bli så att jag är med som expert eller expertkommentator. Annars handlar det i huvudsak om att styra det redaktionella innehållet och skriva texter. Haussa matcher, skriva om nyheter, göra listor. Jag ska vara någon sorts expert i alla våra kanaler. Vi kommer erbjuda en hel del fördjupat innehåll via SportExpressen Premium.

Tack vare sin portfölj av mediekanaler så har Expressen möjligheten att erbjuda en totalbevakning av SSL.

– Tidigare har teve-kanaler haft rättigheterna. De har sänt sin match och kanske haft en studio, men sedan har det inte varit mer. Vi kan komplettera det hela med en helt annan redaktionell bevakning, säger Borgström.

– För oss handlar det inte bara om en sändningsrättighet, utan vi kan erbjuda en fullskalig bevakning med allt man kan tänka sig. Jag ser en enorm potential i innebandyn men tycker inte att någon riktigt tagit vara på den tidigare. Vi har sändningarna, och kan följa upp dem med höjdpunkter, texter, intervjuer och listor. Det handlar inte bara om mig, utan vi har en hel redaktion som ser fram emot det här. Innebandyns styrka är också tillgängligheten. Alla är tillmötesgående och tycker det är kul med bevakningen, och det ger oss också bra möjligheter att göra kul och annorlunda saker, som att följa med bakom kulisserna och komma nära lagen.

Just nu pågår planeringen inför säsongen.

– Vi har rättigheterna i fem år och ska låta saker växa fram. Vi ska inte starta tusen saker som vi inte orkar fullfölja, utan vi ska börja mjukt, se vad folk vill ha och sedan lasta på mer, säger Borgström.

– All planering är inte satt, men jag säga så mycket som att vi kommer ha ett veckoprogram som vi kör varje vecka. Där får man gärna komma med input utmed vägen, och låta det påverka innehållet. Vi har också en plan på någon form av innebandy-podd.

Slutligen... vad säger innebandyexperten Anders Borgström om säsongen som väntar?

– Jag har precis tippat serierna och det är lika svårt som vanligt. Vissa placeringar är enklare än andra, men det är inte lätt, säger han.

– På damsidan är det extra svårt. Tidigare har jag tippat Iksu och KAIS Mora i toppen i sömnen, men så är det inte nu. Team Thorengruppen är samma lag som Iksu, men har en del avbräck och känns inte lika givna. Samma med Mora som också tappat många spelare. Samtidigt är Täby, Pixbo bra, och det ser ut att kunna bli ett getingbo kring slutspelsstrecket i vår. På herrsidan tror jag att Storvreta kommer segla ifrån i toppen och vara lika överlägsna som Falun var ifjol. Det blir jämnare där bakom, och jag tror att nykomlingarna får det svårt. Jag ska inte avslöja allt, mitt tips kommer på SportExpressen så småningom.