Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher

Inför SSL: Måns vill bli bäst i världen

13 september 2022 15:15
SSL 2022/2023

Måns Parsjö har bytt Dalen mot Storvreta till den här säsongen. Målsättningen? Att bli den bästa målvakten i världen. "I Storvreta får jag chansen att spela de största matcherna" säger 28-åringen som numera "bara" har ett efternamn på tröjan.


Måns Parsjö är en av SSL:s bästa målvakter. Nu byter han Umeå och Dalen mot Uppsala och Storvreta. Målet är givet. 28-åringen vill ta nästa steg och bli världens bästa målvakt.

– Jag har varit i Dalen länge och känner för ny utmaning, ny miljö och annorlunda spelsätt. Jag kommer till ett lag som har mer förväntningar och krav på sig, det känns inspirerande, säger Parsjö.

– Min ambition har hela tiden varit att bli bäst i världen. I Storvreta får jag möjligheten att spela de största matcherna och träna tillsammans med världsspelare. Det blir en miljö där alla håller hög nivå så det gäller att prestera, tävla och brinna i alla moment, det tror jag kommer att vara utvecklande för mig.

En speciell detalj i övergången var att den presenterades mitt under pågående säsong i våras. Det är ovanligt.

– Det hade ändå inte kunnat hållas hemligt så för min del var det inga problem, såg ingen anledning att hålla på det.

I Storvreta efterträder han långvariga stjärnmålvakten Viktor Klintsten. De båda målvakterna har en sak gemensamt: det heta temperamentet.

– Vi är två tävlingsskallar. Vi vill verkligen vinna, vi eldar på både med- och motspelare, det har vi nog gemensamt.

Storvreta kliver som vanligt in som en av SSL-favoriterna.

– Förväntningarna på oss är alltid höga. Vi är inne i någon form av generationsväxling, men har fått in bra unga spelare. Vi har en bra grupp med vassa spetsspelare, plus att vi har spelare som kan ta nästa steg. Det enda målet som finns är att vinna SM-guld. Finns inget annat.

Storvreta och Falun brukar vara i toppen, hur coolt hade det varit att spela en SM-final mot Johan Rehn?

– Det hade slutit cirkeln på något sätt. Såg upp till honom i Falun och fick stå bakom honom en tid, sedan har vi konkurrerat i landslaget. Det är kul att mäta sig med de bästa målvakterna i världen och Rehn är där uppe. Såg att vi ska möta Falun på alla hjärtans dag, det kan bli en kul duell mellan oss två.

Det var galet jämnt i SSL-tabellen i fjol, blir det samma i år?

– Jag tror det är ganska öppet. Placeringarna i fjol avgjordes först i sista omgången och kan bli samma i år. Tidigare har Storvreta och Falun dragit i väg, men nu är bredden mer spridd, och bottenlagen är inga stryklag. Hela serien har blivit tätare.

Du missade slutspel med Dalen i fjol med små marginaler, har det skapat revanschlusta till i år?

– Det är klart jag vill spela slutspel, men i och med att jag bytt klubb skulle jag inte kalla det revansch. Det hade det nog varit om jag var kvar i Dalen. Nu är det en nystart för mig.

Ny klubb är dock inte enda nyheten till i år för Måns, det är också att han tagit bort Tegnér i efternamnet. Ingen mer MPT alltså, nu är det bara Måns Parsjö som gäller.

– Jag har gift mig under sommaren och vi tog Parsjö som familjenamn. Jag har inte vant bort MPT än, men hoppas det kommer, haha.

Premiäromgången SSL Herr

Fredag 16 september
19:00 Kalmarsund – Växjö
19:30 AIK – Thorengruppen

Lördag 17 september
13:00 Dalen – Helsingborg
18:00 Mullsjö – Falun

Söndag 18 september 17:00 Linköping – Hagunda
17:00 Storvreta – Pixbo
17:30 Jönköping – Gävle

Se hela spelschemat