Lördag
23 Jan 6 matcher
Söndag
24 Jan 6 matcher
Tisdag
26 Jan 2 matcher
Idag 6 matcher
Fredag
29 Jan 3 matcher
Lördag
30 Jan 6 matcher
Söndag
31 Jan 9 matcher

Veckans nyheter i SSL - vecka 28

13 juli 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season går på lågvarv just nu - men den gångna veckan bjöd i alla fall på ett par nyheter.


Stjärnan förlänger

Täby FC IBK (SSL Dam)

Storstjärnan Moa Tschöp är en stor nyckelspelare i Täby och nu har backen valt att förlänga med klubben. Lagkaptenen, som gjorde 39 poäng på 24 matcher ifjol, kom till klubben för fyra år sedan och var bland annat med och vann SM-guld under våren 2019.

– Att Moa förlänger är viktigt och hennes betydelse för oss är otroligt stor! Hon har med stor tydlighet visat att det är Täby FC som gäller och den lojaliteten värdesätter vi givetvis mycket högt. Hon är i mina ögon världens bästa spelare på damsidan och med ett driv att alltid vilja vinna och en hög kravställning på sin omgivning gör hon Täby FC bättre i vår jakt på nya guldmedaljer, säger Täbys sportchef Robin Andersson till klubbens hemsida.

Lovande back stannar

Täby FC IBK (SSL Dam)

Inte nog med att Moa Tschöp stannar i Täby, det gör även stortalangen Carolina Myrvoll. 18-åringen flyttades upp i A-truppen för två år sedan och har sakta men säkert vuxit in i SSL-kostymen.

– Hon är en ledargestalt och har sina främsta egenskaper i det defensiva där styrkan och räckvidden sticker ut. Efter en lång försäsong där Carro tränat stenhårt är jag övertygad om att hon tar nästa steg kommande säsong och blir den gjutna kuggen vi tror att hon kommer bli, säger Täbys sportchef Robin Andersson till klubbens hemsida.

Nykomlingen tappar duo

IBK Lund Elit (SSL Dam)

Nykomlingen Lund tappar två pjäser inför debutsäsongen i SSL; Cecilia Holgersson och Eda Dagasan.

Holgersson har varit kapten de två senaste åren men flyttar nu till Uppsala.

– Vi tappar den spelare som varit med oss längst, det smärtar att Cissi till slut ska stå fast vid sitt ord och flytta ”hem” till Uppsala. Spelaren, tillika lagkaptenen, Cecilia har med sin fina fysik och starka handleder visat vägen för detta lag genom att alltid gå i bräschen, säger tränaren Johan Gustafson till Lunds hemsida.

Dagasan har haft en skadefylld tid i Lund, och flyttar nu till Göteborg.

– Jag tror Eda är en superhjälte, om inte Batman så i alla fall Deadpool, med en förmåga att läka ihop skador och ta sig tillbaka, en kombination av mental styrka och bra läkkött. Tyvärr får vi inte fortsatt möjligheten att bevittna dessa egenskaper. Eda har för tillfället spelat färdigt sin innebandy i Lund och flyttar till annan ort på grund av sin civila karriär, säger Gustafson om Dagasan.