Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Joelsson: "Jag älskar de här matcherna"

23 april 2022 15:15
SSL-FINAL

Sofia Joelsson fortsätter att vara finaldrottning och har fortfarande inte förlorat en enda final (!) under seniorkarriären. "Det är något speciellt med finaler", säger Joelsson.


Sofia Joelsson är en riktig finaldrottning.

4 SM-finaler, 4 SM-guld, totalt tolv gjorda poäng.

I årets SSL-final fanns hon mer i förarbetet till både Maja Viströms 1-0 och Emelie Wibrons 3-1, och sedan gjorde hon själv 4-1 på egen hand. Målet var en riktig delikatess där Viström lirade in bollen framför mål och där Joelsson obevakad kunde vinkla in bollen i tomt nät.

– Maja "Magikern" Viström slår en fantastisk passning. Jag skrek på henne och fick bollen och kunde bara lägga in den i tom kasse, säger Sofia Joelsson efter 5-4-vinsten mot Pixbo.

– Jag är i ett rus nu, det är så fantastiskt att vinna. Jag kan inte få nog av det.

Du är en riktig finaldrottning?
– Jag älskar de här matcherna. Det är härligt med så mycket publik och det blir lite extra när det betyder så mycket. Jag ger 110 % istället för 100 %.

ALDRIG FINALFÖRLORAT

Faktum är att Sofia Joelsson inte förlorat någon stor final i seniorkarriären. Hon har vunnit fyra SM-finaler, två VM-finaler och en Svenska Cupen-final. Dessutom finns hon alltid med i poängprotokollet i de stora matcherna.

– Jag kan inte förklara det riktigt, mer än att jag alltid gör allt för att vi ska vinna, säger hon.

Segerjublet var extra skönt för just Sofia Joelsson eftersom hon tvingades bryta den gångna vinterns VM efter att ha fått en smäll i matchen mot Tyskland och ådragit sig en hjärnskakning.

– Ja, detta var som en dubbel final för mig och en revansch eftersom jag missade VM-finalen, ett skönt avslut på säsongen.

BÄSTA POÄNGSÄSONGEN

Joelsson har haft en makalös säsong. Hennes 79 poäng i grundserien var den bästa noteringen i karriären och räckte till en andraplats i poängligan. I slutspelet blev det till slut 18 poäng på åtta matcher.

– Jag är ännu bättre tränad i år och lade mycket fokus förra sommaren efter att ha kommit tillbaka efter en andra operation. Jag har också haft fantastiska spelare runt mig i Maja Viström och Emelie Wibron, det har så klart hjälpt mig mycket.

Du är ju van vid att fira efter finaler, vad har du för bästa tips?
– Varannan vatten, haha.