Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 9 matcher
Söndag
19 Sep 4 matcher
Fredag
24 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 10 matcher
Söndag
26 Sep 3 matcher

Kalte omvald som ordförande på FSSL:s årsmöte

28 juni 2021 17:00
SSL

Föreningen Svenska Superligans årsmöte 2021 har genomförts, med omval för sittande ordförande Krister Kalte och en ny vision inför kommande säsonger som några av höjdpunkterna från mötet.


Under onsdagskvällen höll Föreningen Svenska Superligan sitt årsmöte rörande det gångna verksamhetsåret 2020/2021. Denna gång hölls årsmötet digitalt, även med deltagande av nykomlingarna Djurgården och Hagunda som fanns med i de ärenden som rör kommande säsong 2021/2022.

Nedan finns några av höjdpunkterna från årsmötet, som introducerades med en genomgång av SSL:s vd Jörgen Lindgren kring det aktuella läget.

Kalte omvald
Föreningens ordförande Krister Kalte har ett fortsatt stort förtroende från föreningarna och blev enhälligt omvald för ytterligare ett år på posten. Kalte säger själv:

– Jag känner mig tacksam för och hedrad av att få fortsätta vara med om att utveckla svensk innebandy och Svenska Superligan på yppersta elitnivå under ytterligare ett år. Efter ett väldigt märkligt år med pandemi ser vi nu fram emot att äntligen få välkomna vår saknade publik till arenorna i höst och bjuda på den bästa säsongen någonsin!

Motion bifallen
Styrelsens motion om att lägga ner det så kallade tariffsystemet godkändes enhälligt. I korthet handlar det om att minska byråkrati och hinder för spelare att byta förening, utifrån att dagens verklighet ser annorlunda ut än när tariffsystemet infördes.

Ekonomi i balans
Nyligen kom beskedet från Svenska Innebandyförbundet att samtliga föreningar i Svenska Superligan har beviljats elitlicens, vilket var mycket glädjande och viktigt inför framtiden. Även Föreningen Svenska Superligan visade på årsmötet upp en ekonomi i balans.

Vision och verksamhetsplan för kommande år
Under årsmötet presenterade styrelsen en ny vision inför framtiden och verksamhetsplaner för de kommande tre åren. Visionen antogs och förslaget för verksamhetsplan godkändes för säsongen 2021/2022, med tillhörande inriktning för verksamheten under 2022/2023 och 2023/2024.