Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Wiklund: "Tänkte att ingen ville ha mig..."

13 augusti 2021 09:00
INTERVJU

Poängsprutan Agnes Wiklund berättar om varför det blev Endre, tiden i Täby, hur nära det var att SSL-karriären sattes på paus, landslagschansen som gick upp i rök och förväntningarna inför hösten.


Hon öste in poäng med Täby och blev kallad till landslaget den gångna säsongen.

Ändå var Agnes Wiklund inställd på att trappa ner i våras.

Ett samtal med Endre och ett besök på ön ändrade förutsättningarna.

– Det kan man säga, de var väldigt välkomnande direkt och ville verkligen att jag skulle komma till dem, säger Agnes Wiklund.

I januari började hon plugga till sjuksköterska och i höst ska hon ha praktik hemma i Hudiksvall. En praktik som inte gick att flytta någon annanstans. Eftersom hon måste vara på plats där fram till mitten av oktober trodde hon spel i SSL var uteslutet och var inställd på att spela innebandy på lägre nivå i höst.

– Jag var inställd på att inte spela i SSL i höst, absolut. Den tanken var etablerad hos mig i ett par månader i våras.

Endre såg annorlunda på saken.

– Jag är fast i Hudiksvall ett tag och tänkte att ingen SSL-klubb ville ha mig då, men Endre var helt obekymrade. De såg inga problem med det alls. Då gör inte jag det heller. Jag kommer vara kvar i Hudiksvall till mitten av oktober och flyttar till Gotland efter det. Innan dess kommer jag vara med på så många träningar och matcher jag kan, säger hon.

Varför blir det Endre?
– Dels så blev det en bra lösning, dels så känns det som en rolig utmaning. De har varit ett topplag länge och går för att vinna SM-guld. Jag ser fram emot att spela innebandy inför deras fantastiska hemmapublik.

Var det aktuellt att stanna i Täby?
– Nej, det var det inte. Det handlade inte om innebandyn, föreningen eller laget, utan snarare att jag inte trivdes i Stockholm. Jag hade bott i Uppsala fyra år och hade mitt jobb och liv där så första året pendlade jag till Täby. Sedan kom pandemin och jag skulle jobba hemma, och då flyttade jag till Stockholm för att komma närmare innebandyn. Men jag trivdes aldrig. Tur att jag hade innebandyn, annars var jag mest hemma. Jag trivs i mindre städer mer närhet till naturen och skogen.

Agnes Wiklund har fem SSL-säsonger i bagaget och har tagit kliv för varje säsong. I vintras matade hon in hela 32 poäng.

– Säsongen var till och från både för mig och laget. Vi hade det tufft under hösten men det vände efter jul.

I februari kallades hon till landslaget för första gången.

Men... lägret blev aldrig av på grund av pandemin.

I senaste landslagstruppen var hon inte uttagen.

– Det känns lite snopet, säger 24-åringen.

– Det har varit ett mål i min karriär att komma med i landslaget. Jag blev rejält chockad när jag blev uttagen i truppen förra säsongen, men känner mig lite snuvad eftersom lägret aldrig blev av. Efter det har jag inte blivit uttagen och inte fått någon motivering till varför. Det känns lite trist.

Du dår bevisa att du ska med igen den här säsongen?
– Ja, det ska jag absolut göra.

Agnes Wiklund är en mångfacetterad spelare.

Hon är forward numera, men tidigt i karriären var hon center och under en halv säsong i Uppsala matchades hon som back.

– Jag är en anpassningsbar spelare som kan spela på olika positioner. Det är väl målvakt jag inte testat ännu, haha. Back har jag inte spelat mycket heller. Det var en halv säsong. Hux flux så skolades jag om och spelade där ett tag, säger hon.

– Vi får se vad Endre har för plan. Jag är en spelare som gillar att se hela planen och styra och ställa med lite passningar.

Du är en poängspelare, tänker du mycket på poängen?
– Nej, verkligen inte. Jag har alltid gjort mycket poäng men det är inget jag reflekterar kring, det handlar om att laget ska vinna matcher.

Endre får alltså in en poängspruta med halva foten i landslaget. Agnes Wiklund vet också vad hon vill åstadkomma på ön.

– Jag vill bidra med allt jag kan för att Endre ska nå final och ta guld.