Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 25

28 juni 2021 09:30
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! I svepet: en comeback, en stjärna som förlänger och en nykomling som fortsätter värva.


SSL DAM

NACKA WALLENSTAM IBK

Madeleine Sehlin är klar för en comeback i Nacka. Hon var med och tog upp klubben i SSL men valde ifjol att varva ner med Värmdö i division ett. Nu gör "Maddis" comeback i SSL.

– Jag hade äran att jobba nära Maddis under det inhopp jag gjorde i båset säsongen 19/20 och wow vilken vinnarskalle vi har i Maddis. Snabb, teknisk och med ett fruktat skott - komplett spelare egentligen. Det skadar inte att hon dessutom är rightare, säger tränaren Karl Andrén.

PIXBO WALLENSTAM IBK

Glädjebesked för Pixbo: tjeckiska storstjärnan Denisa Ratajová har kritat under ett nytt avtal. 25-åringen, som gjort tre säsonger i klubben, svarade för 24 mål och totalt 35 poäng på 25 matcher den gångna vintern.

– Vi är väldigt glada att Denisa har valt att förlänga med oss. Hon är en av världens absolut bästa damspelare, vilket hon visade på senaste VM och i senaste SSL-slutspelet. Med sin kraftfulla stil, spelsinne och tunga skott är hon svårstoppad, säger sportchefen Kalevi Pessi.

Ledarteamet kring laget är också spikat. Joel Rauswall kliver in som ny assisterande tränare till huvudtränaren Jonas Gustafsson.

– Jag ser fram emot att jobba med Joel. Han är lösningsfokuserad, analytisk och prestigelös. Jag upplever att vi redan har skapat en bra kemi och att vi har en liknande approach till spelsätt och hur vi vill arbeta, säger Jonas Gustafsson.

SSL HERR

IBK DALEN

Dalen har skrivit nytt kontrakt med Wilhelm Vihtari Hansson. Han har hunnit med tre SSL-säsonger sedan han kom från Gimonäs i division ett och svarade för tolv poäng på sjutton matcher i vintras.

– Vi är väldigt nöjda med hur Wilhelm har utvecklats under åren hos oss och det känns mycket bra att han har valt att skriva på ett nytt kontrakt. Wille är en spelare som passar perfekt in i vårt nya spelsystem och han är en kille som hela tiden vill utvecklas och han ger alltid 100% för att laget ska lyckas, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

HAGUNDA IF

Nykomlingen Hagunda fortsätter att rusta inför första säsongen i SSL.

Klubben har gjort klart med norska landslagsforwarden Frederik Nilsen som närmast kommer från Tunet i norska ligan.

– Frederik är en spännande spelare med meriter från både U19 och A-landslaget i Norge. Hans storlek och fina teknik kombinerat med ett bra skott gör honom otroligt intressant. Lägg även till hängivenheten att bli så bra innebandyspelare som möjligt, så blir det oerhört spännande att följa honom de närmsta åren, säger sportchefen Nikola Marincic.

Snabbe Carl Wadsten ansluter från Gimonäs i division ett. Han har tidigare spelat i bland annat Granlo och Thorengruppen, men har aldrig tidigare lirat i SSL.

– Carl besitter fina kvaliteter i form av sin snabbhet och brytsäkerhet. Han är duktig på att starta igång kontringar, vilket alltid är ett stort plus i innebandy. Dessutom fick vi ett gott intryck av honom som person, han har rätt inställning till sporten och stor potential, säger sportchefen Erik Jällrud.

I övrigt: målvakten Niklas Söderström, som gjort sju säsonger i Hagunda, lämnar klubben.