Söndag
09 Jan 5 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 2 matcher
Fredag
14 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 7 matcher
Idag 3 matcher
Tisdag
18 Jan 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 3 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 8 matcher

Topplagen, Täby och Falun vann sina matcher

27 februari 2021 18:30
SSL Dam

Fyra matcher spelades i SSL Dam under lördagen. Topplagen Endre och Pixbo vann mot Warberg respektive Nacka. Samtidigt tog Falun en viktig seger mot Jönköping och Täby slog tillbaka Lund.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Warberg IC - Endre IF 5-8 (1-1, 1-3, 3-4)

Mål Warberg: Sandra Hawerman, Amanda Johansson, Sanna Olsson, Andrea Envall, Ida Örnqvist

Mål Endre: Corin Rüttimann 2, Elin Roos 2, Stephanie Boberg, Anna Jakobsson, Wilma Johansson, Linnéa Wallgren

Rubrikerna

– Endre slog tillbaka Warberg med 8-5 på bortaplan. Det stod 4-4 en bit in i tredje perioden innan Endre gjorde ett ryck med dubbla mål, och det 6-4-övertaget släppte man sedan inte.

– Ellen Bäckstedt var poängbäst i Endre med fyra assist. Hon har nu gjort tretton poäng i de fyra senaste matcherna.

– Anna Jakobsson sköt ett mål och noterade en assist, och gjorde därmed poäng för åttonde matchen i rad.

– Endre plockade fjärde raka segern och gotländskorna har sju vinster på de åtta senaste kamperna. Laget är tvåa i tabellen.

– Warberg åkte på tredje raka förlusten. Halländskorna är sjua i tabellen och har alltjämt en slutspelsplats, men det skiljer bara två poäng ner till nian Malmö (som dessutom spelat en match mindre).

IBF Falun - Jönköpings IK 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

Mål Falun: Agnes Edlund, Frida Hellgren, Patrica Forsell, Emelie Björklund, Erika Andersson

Mål Jönköping: Ellen Svensson

Rubrikerna

– Falun tog en 5-1-seger på hemmaplan mot Jönköping. Ett mål i varje period gav Falun en 3-0-ledning. JIK fick in en 1-3-reducering i tredje perioden, men kom inte närmare än så och istället kunde hemmalaget dra ifrån i slutet.

– Emelie Björklund gjorde mål igen och har blivit målskytt i fyra av de fem senaste matcherna. Detta var dock blott andra målet på hemmaplan i år. På bortaplan har 28-åringen gjort sju mål. Det är tvärtom för Agnes Edlund. Hon skickade in sitt tolfte mål och tio av dem har kommit på hemmaplan.

– Falun vann skotten med 22-14.

– Falun tog andra raka segern efter att ha förlorat sex raka matcher innan dess. Sex inspelade poäng innebär att nykomlingen är med i slutspelskampen. Serietian har bara en pinne upp till åttondeplatsen.

– Jönköping har förlorat tio matcher i rad och bara spelat in en poäng under den perioden. Småländskorna är sist i tabellen, och gapet upp till nedflyttningsstrecket har vuxit till fem poäng.

IBK Lund - Täby FC 5-8 (3-1, 2-3, 0-4)

Mål Lund: Minna Karlsson 2, Lisa Stellansdottir 2, Emma Heander

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Ranja Varli 2, Moa Delshammar 2, Agnes Wiklund, Felica Forsmark

Rubrikerna

– Täby vann med 8-5 på bortaplan mot Lund, men hemmalaget var länge i förarsätet. Lund hade 3-1 efter första perioden, 5-1 en bit in i mittakten och 5-4 efter två perioder. Täby vände på tillställningen i slutperioden som laget vann med hela 4-0.

– Stjärnan Moa Tschöp var den stora härföraren i Täby. 29-åringen sköt två mål och noterade tre assist, och gjorde alltså fem poäng. Tschöp, som gjort femton poäng i de fem senaste matcherna, spelade bland annat fram till viktiga 5-5 och 6-5 i tredje perioden.

– Ranja Varli sköt två mål och noterade en assist. Hon gjorde därmed mål för sjätte matchen i rad och poäng för tionde matchen i följd.

– Täby tog tredje raka segern och har nio segrar på de tio senaste matcherna. Laget är sexa i tabellen.

– Lund åkte på fjärde raka nederlaget. Nykomlingen är näst sist i tabellen, två pinnar efter Karlstad som finns närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

Pixbo Wallenstam IBK - Nacka Wallenstam IBK 7-5 (0-0, 4-3, 3-2)

Mål Pixbo: Alica Svensson, Emma Stenberg, Laura Manninen, Denisa Ratajova, Cajsa Elm, Eliska Krupnova, Amanda Berggren

Mål Nacka: Mathilda Ekenlinde 2, Hanna Berg, Erica Klevbo, Cornelia Jansson

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Nacka med 7-5. Det stod 3-3 efter drygt halva matchen innan Pixbo gjorde ett ryck genom att göra 4-3 i slutet av andra perioden och 5-3 i början av tredje perioden. Nacka var så nära som 4-5 och 5-6, men kom aldrig ikapp.

– Emma Stenberg (ett mål, två assist) och Eliska Krupnova (ett mål, två assist) var poängbäst i hemmalaget. Stenberg har nu gjort mål i fem raka matcher.

– Cajsa Elm svarade för ett mål och en assist och gjorde poäng för nionde matchen i följd.

– Pixbo har tagit poäng i nio raka matcher varav sju slutat med seger. Laget är trea i tabellen, en pinne efter tvåan Endre.

– Nacka har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna. Laget är elva i sammandraget och har fem poäng upp till slutspel samt sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.