Målfest, sena vändningar – och derbyvinst för Helsingborg

27 januari 2021 21:55
SSL Herr

Det spelades fem matcher i SSL Herr och vi bjöds bland annat på en galen målfest (Pixbo-Storvreta), vändningar i tredje perioden (av Kalmarsund och Växjö) samt en derbyvinst för Helsingborg mot Höllviken.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FBC Kalmarsund-IBK Dalen 8-5 (4-1, 0-4, 4-0)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Simon Nilsson, Tobias Lindström, Kevin Haglund, Oliver Samuelsson, självmål.

Mål Dalen: Christoffer Andersson 2, Anton Ahlbäck, Linus Holmgren, Alexander Hedlund.

Rubrikerna

– Tabellettan Kalmarsund tog emot fyran Dalen under onsdagkvällen. Efter tio inledande segrar åkte Kalmarsund på tre raka förluster. Nu är laget inne på det vinnande spåret igen och kvällens seger innebär fjärde raka trepoängaren. Dalens motsvarande svit på tre raka segrar bröts därmed.

– Kalmarsund rivstartade matchen och hade 4-1 efter första perioden – och då trodde nog många att det skulle bli en komfortabel seger. Dalen gav dock inte upp. De gjorde fyra mål i mellanakten och hade därmed ledningen inför tredje perioden. Där var dock rollerna de ombytta och Kalmarsund gjorde fyra raka mål.

– 22-årige Kevin Haglund i Kalmarsund förlängde sin målsvit. Han har nu gjort mål i fyra raka matcher.

– Dalens Christoffer Andersson hade gjort poäng i 15 av 17 matcher den här säsongen. I och med hans två mål i kväll har han gjort poäng i sex raka matcher.

Pixbo Wallenstam IBK-Storvreta IBK 9-12 (2-2, 4-4, 3-6)

Mål Pixbo: Martin Östholm 3, Oskar Weissbach 2, Andreas Stefansson 2, Anton Eriksson, Adam Persson.

Mål Storvreta: Tobias Gustafsson 3, Hampus Ahren 2, Alexander Rudd 2, Fredrik Lindholm, Mattias Samuelsson, Valdemar Ahlroth, Emil Helmrich, Robin Nilsberth.

Rubrikerna

– Tabellnian Pixbo Wallenstam är på slutspelsjakt och tog emot SSL Herrs poängstarkaste lag (sett till poängsnitt) Storvreta. I lagens första möte denna säsong vann Storvreta på hemmaplan med 5-3.

– Vilken målfest vi bjöds på i Wallenstamhallen – och det var jämnt. Fram till drygt 14 minuter in i tredje perioden hade inget av lagen haft ledningen med mer än ett mål och då var ställningen 8-7 till gästerna. Till slut var Storvreta dock snäppet starkare och vann med 12-9

– Två spelare noterades för hattrick – Pixbos Martin Östholm samt Storvretas Tobias Gustafsson

– Målfarlige Andreas Stefansson är stekhet för tillfället. Efter två nya fullträffar i kväll har han nu gjort sju mål på de tre senaste matcherna. Han står totalt noterad för 24 fullträffar i SSL Herr och håller ett högre målsnitt än i fjol (35 mål på 31 matcher).

– Storvretas Alexander Rudd gjorde fyra poäng (2+2), vilket är hans poängmässigt bästa match den här säsongen.

Mullsjö AIS-Växjö Vipers 5-6 (1-1, 1-3, 3-2)

Mål Mullsjö: Jesper Sankell 2, Pelle Tarenius, Jan Zaugg, Kasper Hedlund.

Mål Växjö: Niklas Ramirez, Victor Hansson, Markus Jonsson, Kevin Rigogiannis, Samuel Folkesson-Algman, Ludwig Persson.

Rubrikerna

– Det är lite av ett poängmässigt getingbo i mitten av tabellen för SSL Herr. Inför matchen fanns Mullsjö på åttonde plats med 27 poäng på 16 matcher och Växjö på femte plats med 29 poäng på 17 matcher.

– Ytterligare en jämn match där det svängde fram och tillbaka. Jesper Sankell gav Mullsjö ledningen, men därefter gjorde gästerna fyra raka mål. Mullsjö reducerade till 2-4 i slutet på andra perioden och det var starten på en bra period för hemmalaget. Mullsjö gick upp i en 5-4-ledning – men matchen skulle vända en gång till. Samuel Folkesson- Algman kvitterade och sedan gjorde Ludwig Persson matchavgörande 6-5.

– Det kanske börjar bli lite tjatigt, men det är svårt att inte imponeras av Mullsjös anfallare Jan Zaugg, som i och med denna match har gjort mål i nio raka matcher.

– Växjös Samuel Folkesson-Algman är riktigt formstark och har gjort poäng i nio raka matcher, fördelade på tio mål och fem assist efter att ha noterats för 1+1 i kväll.

FC Helsingborg-Höllvikens IBF 4-3 e. strf (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 2, Max Wahlgren, Patrik Nordgren.

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Daniel Persson

Rubrikerna

– Det var derbydags i Skåne när tabellsjuan Helsingborg med 28 poäng tog emot elvan Höllviken med tio poäng. I hela tolv (!) matcher hade Helsingborg vunnit och förlorat varannan match, men nu blev det alltså två segrar i följd. Höllviken å sin sida är nu uppe i fem raka nederlag.

– Helsingbort satt i förarsätet långa stunder av den här matchen. De hade både 2-0 och 3-2, men Höllvikens Johannes Wilhelmsson kvitterade både till 2-2 och 3-3 och tog därmed matchen till förlängning. Den blev mållös, men extrapoängen tog till slut Helsingborg.

– Helsingborgs Max Wahlgren förlängde sin målsvit och han har nu nätat i sex raka matcher. Höllvikens Johannes Wilhelmsson är ännu värre. Efter hans två fullträffar i kväll är hans målsvit upp i åtta raka matcher.

– Patrik Nordgren bröt en fem matcher lång måltorka när han satte den avgörande straffen.

– Höllvikens Daniel Persson hade gjort nio mål på de 13 första matcherna, men därefter hade det blivit hela sju mål på tre matcher. I match nummer 17 blev det ett mål

Sirius Innebandy-Linköping Innebandy 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Mål Sirius: Andreas Lundell.

Mål Linköping: Dany Känzig, Oskar Hovlund, Oskar Seth, Martin Karlsson.

Rubrikerna

– Sirius är ett av de fyra lag som slåss i den nedersta delen av SSL-tabellen, medan Linköping återfinns i den mittersta delens getingbo. I och med kvällens resultat har Sirius fyra raka förluster.

– Linköping kopplade ett grepp om matchen i första perioden – och det greppet släppte de aldrig. Östgötarna gick upp till 4-0 och sedan fick Sirius spräcka nollan med 37 sekunder kvar av tredje perioden.

– Det är svårt att inte uppmärksamma Linköpings anfallare Simon Palmén, som gjorde tre mål och fyra assist i lagets förra match och han har bara gått poänglös av banan en gång den här säsongen. I kväll var han återigen en av segerorganisatörerna när han assisterade till tre mål.

– Andreas Lundell gjorde Sirius tröstmål och det var hans första fullträff sedan den 8:e november 2020.

– I och med kvällens mål har Linköpings Martin Karlsson gjort tolv mål på de fem senaste matcherna.