Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Världens bästa liga - på riktigt!

18 september 2018 18:30
Pressmeddelande

“Klubbarna ska äga sina egna rättigheter. Allt annat är orimligt.”


Under måndagen träffades klubbarna i Svenska Superligan för dam och herr för att diskutera framtiden. 25 stycken föreningsrepresentanter hade samlats på Arlanda för att diskutera rådande situation och hur man bör gå vidare. Mötet avslutades i total enighet gällande vad som behöver göras för att ligan och dess klubbar ska kunna befästa positionen som Världens bästa liga.

Klubbarna enades under mötet om fyra ståndpunkter, avseende både dam och herr.

1: Klubbarna ska äga sina egna rättigheter. Allt annat är orimligt.

2: Rättigheterna kopplat till ligan ska ägas och förvaltas av en egen organisation, om möjligt gärna i samarbete med Svenska innebandyförbundet.

3: För att befästa och stärka positionen som Världens bästa liga behöver organisationen ges förutsättningar att fortsätta utveckla varumärket, produkten och klubbarna.

4: Upplägget kommer att gynna svensk innebandy totalt sett. Det finns många goda exempel på en positiv utveckling för både elit och bredd inom fotboll, ishockey och flera andra stora idrotter i motsvarande situation.

Det som händer närmast är att klubbarna via Föreningen Svenska Superligan önskar kalla delar av förbundsstyrelsen till ett möte, där framtida lösningar för Svenska Superligan kommer att presenteras.

Samtidigt fortsätter arbetet med att närmare undersöka de förutsättningar, krav och möjligheter som det innebär att starta en helt ny liga, åtskild från Svenska Innebandyförbundet. Klubbarnas önskan är att detta inte ska behövas, men de är samtidigt fullt medvetna om att det kan komma att krävas om man inte når en samförståndslösning.

Svensk innebandy har en stark framtid, både för elit och bredd. För att nå dit krävs att ligan ges relevanta möjligheter att utvecklas och detta utan bekostnad på andra delar inom rörelsen. Klubbarna är helt eniga om att de, på ett eller annat sätt, kommer att skapa Världens bästa liga - på riktigt.