Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Galante Carlström får H.M. Konungens medalj

31 januari 2023 11:54

Alexander Galante Carlström, en av SSL:s största stjärnor, är historisk. IBF Faluns stjärna blir första innebandyspelaren att prisas av Hans Majestät Konungen för sina insatser inom sporten.


Alexander Galante Carlström är regerande världs- och svensk mästare. Och nu kan 34-åringen lägga till ännu en mycket ärofylld utnämning till karriärens framgångsrika lista. Kungahuset har låtit meddela att H. M. Konungen har, på Karl-dagen den 28 januari, beslutat om vilka idrottare som prisas för sina insatser i sina respektive sporter.

IBF Falun och landslagets superstjärna blir historisk som första innebandyspelare att ta emot H. M. Konungens medalj i mitten av april. Galante Carlström prisas med motiveringen:

”För framstående insatser inom innebandysporten”

”Otroligt stolt och hedrad”

IBF Faluns poängkung var med och ledde sitt lag till seger i Champions Cup i Finland i början av 2023. Och nästa stora utmaning väntar i finalen i Svenska Cupen mot FBC Kalmarsund, i Kalmar, i slutet av februari. Och dit kommer Galante Carlström än mer motiverad efter att ha fått beskedet om det ärofyllda priset.
– Otroligt stolt och hedrad att få denna medalj. Det kommer kännas konstigt och märkligt att stå där själv utan sina lagkamrater, det är ju faktiskt tack vare dem som jag får denna möjlighet. Stort för mig personligen men även för vår sport innebandy, skriver han på sociala medier.

Det officiella tillkännagivandet följs av en medaljöverlämning på Stockholms slott den 17 april senare i år.

Övriga mottagare av H. M. Konungens medalj för insatser i sina respektive sporter:

Malin Baryard Johnsson, hästhoppning
Henrik Harlaut. freestyleskidåkning
Jörgen Persson. bordtennisspelare
Nils van der Poel, skridskoåkning
Pernilla Wiberg Bjerke, slalomåkare och expertkommentator