Söndag
08 Mar 10 matcher
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher

Veckans nyheter i SSL - vecka 35

31 augusti 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Seriestarten är inte speciellt långt borta men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Trotjänaren stannar i Täby

Täby FC IBK (SSL Dam)

Egna produkten och trotjänaren Elin Lundström är klar för en fortsättning i Täby. Veteranen, med över 200 matcher i Täby-dressen, har bland annat vunnit både SM-guld och Champions Cup-guld med klubben.

– Elin gör alltid jobbet och är inte den spelaren som varken tar eller får mest rubriker men är otroligt viktigt för Täby FC. Hon är lojal och där tanken att använda henne som center kommande säsong gör att jag tror att vi kommer få se en pånyttfödd Elin Lundström, säger Täbys sportchef Robin Andersson till klubbens hemsida.

Ledarstaben komplett

Warberg IC (SSL Dam)

Warberg har kompletterat upp sin ledarstab. Huvudtränaren Kent Göransson får med sig Stefan "Bagarn" Smedberg och Johan Nilsson som assisterande tränare under den här säsongen. Duon klev in i båset redan under förra säsongen.

– När jag fick frågan om att vara med i damlaget så var svaret enkelt. Självklart vill jag det men min tid är begränsad. När vi nu har kommit överens om en plan som funkar för mig med min arbetssituation så känns det fantastiskt bra, säger Stefan Smedberg till Warbergs hemsida, och Johan Nilsson fyller i:

– Det är verkligen kul att få frågan igen och jag är exalterad över att fortsätta få jobba med spelarna i truppen.

Gör snabb comeback

Malmö FBC (SSL Dam)

I våras meddelade Frida Mainz Olsson, efter karriärens bästa säsong med 25 poäng på 24 matcher, att hon slutar. Det blev dock en kort pensionering. När träningsmatchandet drog igång i höst så var 22-åringen tillbaka igen.

– Ja hon hade tänkt att sluta men så blev det inte. Hon har stämplat in igen och kör för fullt. Hon kunde inte hålla sig borta, säger tränaren Mikael Jeppson till innebandymagazinet.se.

Höllviken fyller på

Höllviken IBF (SSL Herr)

Höllviken fyller på truppen ytterligare. För en dryg vecka sedan plockade klubben in Jonas Kreysa och förlängde med Julian Nihlén, nu värvar skåningarna också in Jacob Sagmeiester från allsvenska Bele Barkaby. Han sköt 20 mål och gjorde 23 poäng på tretton allsvenska matcher ifjol.

– Jag skjuter mer eller mindre på det mesta och det har jag tänkt fortsätta med även i SSL, det brukar resultera i en del mål, säger Sagmeister till Höllvikens Facebook-sida.

Sent och tungt avbräck

Fagerhult Habo IB (SSL Herr)

Nykomlingen Fagerhult har drabbats av ett sent och tungt avbräck. Lagkaptenen Noah Skogward kommer inte spela med laget i vinter eftersom han ska flytta till Stockholm på grund av studier. Klubben hoppades i det längsta att det skulle gå att lösa med spel ändå, men så blir det inte.

"Som vissa av er lagt märke till så har förra årets kapten Noah Skogward inte varit med i starten av denna säsong. Nu står det klart att Noah inte kommer spela hos oss kommande säsong på grund av studier i Stockholm. Vi vill tacka Noah för hans insatser i klubben både på och utanför planen. Lycka till med dina studier, på återseende", skriver Fagerhult på sin Facebook-sida.