Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 3 matcher
Söndag
26 Nov 3 matcher
Fredag
01 Dec 2 matcher
Lördag
02 Dec 3 matcher
Söndag
03 Dec 2 matcher
Idag 7 matcher
Lördag
16 Dec 7 matcher
Söndag
17 Dec 7 matcher
Tisdag
26 Dec 2 matcher

Nytt svenskt VM-guld bärgat

15 november 2022 14:40
VM-kollen

Sverige vann sin grupp i Schweiz och följde därefter upp det med segrar mot Norge, Finland samt Tjeckien i slutspelet. Därmed är Sverige världsmästare - igen.


Efter en gruppseger - så var det ett Sverige vidare till kvartsfinal där de fick ställas mot det nordiska grannlandet Norge. Ett effektivt Sverige, gjorde det sannerligen svårt för Norge och det resulterade senare i en storseger med 18-2.

– Jag tycker att vi växlar upp i den andra och tredje perioden och gör bra saker hela tiden. Vi jobbar på delar i spelet som vi vill jobba på. Många får göra mål och många får göra poäng, det stärker ett lag så det är positivt, summerade Emil Johansson för Innebandyförbundets hemsida efter segern mot Norge.

Nervkittlande avslutning i semifinalen

Nästa utmaning var fjolårets VM-tvåa Finland. Det blev likt det brukar. En tajt, spännande och nervkittlande tillställning när dessa två nationer möts. Finland kvitterade i den tredje perioden och straffar fick avgöra, efter en mållös förlängning. Väl där klev Robin Nilsberth och Alexander Galante Carlström fram för det svenska landslaget. Nästa anhalt final.

– En fantastisk känsla såklart. Att skicka sitt lag och land till VM-final är alltid en dröm man har. Det var skönt att kunna hjälpa laget när man varit totalt iskall i sextio minuter, jag tror att jade hade tio lägen. Bollen ville inte in men skönt att den ville in till slut, berättade Alexander Galante Carlström efter matchen för Innebandyförbundets hemsida.

Stark final innebar ett nytt bärgat guld

Väl framme i final. Då var det en svensk rivstart mot Tjeckien. Ett Tjeckien som Sverige fakto kryssade emot under gruppspelet. Men med en helt annan inställning, så var det bara guldet man skulle åt. Så blev även fallet, när Sverige drog ifrån till en 8-1-ledning och till slut vann med 9-3. Andra raka VM-guldet var således ett faktum.

– Det är en bra start på vår vision. Vi i staben har jobbat fram ett mantra att vi ska vara dominanta över tid. Det ska inte domineras i matcher eller turneringar utan vi vill sätta oss uppe och jobba med dominans under en lång tid, det här är en bra start, förklarade förbundskaptenen Thomas Brottman efter det andra raka bärgade guldet.

Resultat i gruppspelet

Sverige - Tjeckien 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)
Sverige - Lettland 11-2 (3-0, 5-1, 3-1)
Tyskland - Sverige 4-19 (0-5, 3-6, 1-8)

Resultat i slutspelet

Sverige - Norge 18-2 (6-1, 6-0, 6-1)
Sverige - Finland 4-3 e.s (0-0, 3-2, 0-1, 0-0, 1-0)
Sverige - Tjeckien 9-3 (4-1, 2-0, 3-2)

Topp 6 i poängligan

Alexander Galante Carlström 12+3
Hampus Ahrén 1+10
Kim Nilsson 8+2
Kevin Haglund 7+3
Malte Lundmark 5+5
Albin Sjögren 4+6