Söndag
09 Jan 5 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 2 matcher
Fredag
14 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 7 matcher
Idag 3 matcher
Tisdag
18 Jan 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 3 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 8 matcher

SSL Dam: 7 heta matcher i inledningen!

22 september 2020 11:30
Premiär

På lördag startar SSL Dam. Under den första månaden spelas 42 matcher - och här är sju guldkorn som du inte får missa!


IBF Falun - Thorengruppen IBK

26 september 13.00

SSL rivstartar med möte mellan nykomlingarna Falun och Thorengruppen, två klubbar med höga ambitioner. Klassiska Falun har rönt stora framgångar tidigare, gör en satsning och siktar mot Globen till 2023. Thorengruppen har fått in ett knippe världsspelare från Iksu, och pekas ut som en av guldfavoriterna redan i år. Räkna med att det kommer att spraka direkt mellan två lag som blir otroligt intressanta att följa i vinter.

Endre IF - Nacka Wallenstam IBK

27 september 12.30

En av de största snackisarna inför årets säsong handlar om Anna Jakobsson och hennes comeback i Endre. Hon gjorde en blixtcomeback i våras och imponerade då, men gör nu comeback på riktigt och har fått en försäsong i kroppen. Hon är tidernas bästa målskytt med sina 483 kassar, och nu inleder 34-åringen jakten på 500 gjorda mål. Premiären mot Nacka lär ge en indiktation på hur bra forwarden är efter fyra års uppehåll...

IBK Lund Elit - Endre IF

3 oktober 18.00

Nykomlingen Lund spelar sin första historiska hemmamatch i SSL i den andra omgången då gotländska Endre kommer på besök. Lund har ett ungt och spännande lag, men hur väl skånskorna står sig på SSL-nivå är svårt att sia om redan nu, men kanske kan premiären - även om moståndet är riktigt tufft - ge en indikation på var säsongen kommer att ta vägen. Endre är tippade i toppen, så räkna med en gnistrande första match i Lerbäckshallen.

Pixbo Wallenstam IBK - Warberg IC

9 oktober 18.30

Västkustderby redan i den tredje omgången. Ifjol var Pixbo gjutna i toppen och Warberg kämpade i botten av tabellen, men Warberg har gjort en stark silly season - bland annat fått hem stjärnan Andrea Envall från just Pixbo - och styrkeförhållande känns jämnare i år även om Pixbo alltjämt är tippade i toppen. Warberg har något spännande på gång, helt klart. Ifjol var det ganska tajta matcher, Pixbo vann exempelvis första matchen med blott 2-1, så räkna med en intressant derbymatch här.

KAIS Mora IF - Thorengruppen IBK

9 oktober 18.30

Mora mot Iksu har varit ett klassiskt rival- och toppmöte i SSL senaste åren, och i och med att ett gäng Iksu-spelare hamnat i Thorengruppen till i år så känns det som att rivaliteten på många sätt kommer leva kvar i matcherna mellan Mora och Thorengruppen. Båda lagen pekas ut som guldkandidater, men det är svårt att veta exakt var de står eftersom Mora tappat många spelare med Anna Wijk i spetsen, och Thorengruppen är trots allt ett nybygge. Det här mötet lär ge en fingervisning om styrkeförhållandet mellan två favoriter som omgärdas av lite osäkerhet.

Täby FC IBK - Endre IF

9 oktober 19.00

Täby och Endre har sannerligen haft sina duster de senaste åren och har mötts i slutspel många gånger, vilket gjort att det byggts upp en rivalitet. Det brukar alltid bli bra och underhållande matcher när de två topplagen möts, och det finns ingen anledning att tro något annat i år heller. Det vimlar av både rutin och ungdomlig entusiasm i de här lagen, så underhållningsvärdet lär bli högt. Räkna med snygga prestationer, men också att det smäller i närkamperna och blir lite halvgrinigt - för så brukar det bli när de här lagen möts.

KAIS Mora IF - Pixbo Wallenstam IBK

17 oktober 17.00

En förväntad toppmatch mellan två förväntade topplag. Mora och Pixbo har varit med i toppen under flera säsonger och mötts i slutspelsammanhang, och det här blir en spännande kraftmätning tidigt under säsongen. Lagen möttes bara en gång ifjol eftersom sista matchen aldrig spelades, och det var en otrolig drabbning. Mora ledde med 5-0 efter två perioder, Pixbo åt ikapp till 5-5 i sista akten och avgjorde sedan på övertid genom Denisa Ratajova. Får vi se något lika spektakulärt den här gången?

Spelschema SSL Dam 2020/21