27 Apr 2 matcher

KAIS Mora visade Telge var skåpet skulle stå

29 oktober 2017 18:18
SSL Dam

Det var toppen mot botten när Mora tog emot Telge. Matchen blev kanske jämnare än vad många trodde, men mot slutet så orkade inte Telge hålla jämna steg med hemmalaget som till slut vann med 8-3.

KAIS Mora - Telge 7-3 (3-1, 2-2, 3-0)

Mål KAIS Mora: Moa Gustafsson 2, Mira Wickman 2, Malin Andréasson 2, Anna Wijk 2.

Mål Telge: Caroline Rosenberg, Clara Ekenström, Cornelia Jansson.

Det var toppen mot botten när Mora tog sig an Telge under söndagseftermiddagen. Hemmalaget öppnade matchen starkast och gick ifrån till en tvåmålsledning efter den första perioden. En ledning som Malin Andréasson drygade ut i inledningen av den andra perioden.

Då trodde många i hemmapubliken att målen skulle rinna iväg, men Telge ville annat och bet ifrån. Två snabba mål från gästerna och det var full kubbning och dramatik i matchen som svängde en hel del till publikens förtjusning.

5-3 stod det på resultattavlan inför den tredje perioden. Men väl där visade Mora varför man är laget som placerat sig högre upp i tabellen i säsongsinledningen. Man höll i taktpinnen i spelet och kunde också dryga ut ledningen och till slut komfortabelt segra med 8-3 efter att laget haft fyra tvåmålsskyttar.