20 Apr 1 match
27 Apr 2 matcher

Nyförvärvet från "ettan" hjälte för Helsingborg

29 september 2017 20:55

Helsingborg fick en riktigt smakstart på sin säsong när Höllviken besegrades i ett glödhett derbyt inför storpublik. Stor matchhjälte blev nyförvärvet från division 1 Andreas Lindholm med två mål.

Helsingborg - Höllviken 5-3 (1-0, 3-1, 1-2)

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm 2, Daniel Sebek, Patrik Suchanek, Linus Nordgren

Mål Höllviken: Christoffer Andersson, Pontus Karlson, Daniel Persson

Helsingborg var spelledigt under säsongen första SSL-vecka och att det dessutom väntade ett derby i säsongspremiären gjorde att Helsingborg Arena var välfyllt. Hemmalaget fick också jubla först när nyförvärvet från Hovslätt inför säsongen, Andreas Lindholm satte 1-0 med en "knack" i mitten av den första perioden.

I den andra akten kvitterade Höllviken. Sedan lade Helsingborg i en ny växel och 26-årige Lindholm som, alltså värvades från division 1 inför säsongen, såg till att det var 4-1 efter två spelade perioder med sitt andra mål för aftonen.

I den tredje reducerade gästerna innan Linus Nordgren stod för ett mycket vackert mål fram till 5-2. Höllviken skulle dock reducera på nytt när Daniel Persson hittade rätt, men närmare än så kom inte gästerna.

Allra bästa start på säsongen för Helsingborg alltså. För Höllviken var förlusten andra raka i upptakten på säsongen och klubben får hoppas på revansch kommande helg i bortamötet med Linköping.