Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Beslut från Juridiska nämnden: Alexander Spinord stängs av

6 december 2023 15:21
SSL

Alexander Spinord stängs av till och med 3 januari 2024. Detta har Svenska Innebandyförbundets Juridiska nämnd beslutat. Hagundaspelaren missar därmed fyra matcher.


Alexander Spinord anmäldes för en incident i derbymatchen mellan Storvreta och Hagunda. Enligt anmälaren ska Hagundaspelaren ha cross-checkat en spelare i motståndarlaget.

I beslutet från Juridiska nämnden (JN) framgår bland annat:

I samband med situationen utdömdes en utvisning om 2+2 min för hårt spel. VG anser att Spinords agerande är att bedöma som grovt matchstraff enligt innebandyns regelbok samt att agerandet strider mot Riksidrottsförbundets stadgar.

Beslutet lyder:

Avstängning fr.o.m. 2023-12-06 t.o.m. 2024-01-03. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning. Avstängningen har bedömts motsvara fyra (4) matchers avstängning.

JN gör följande bedömning:

Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är alltså enligt JN utrett att Alexander Spinord gjort sig skyldig till våld genom att utdela en crosschecking mot motspelarens hals på sätt som redovisas i anmälan. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan.

Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande
Crosscheckingen har skett med kraft mot oförberedd motståndare
Utanför spelet
Stor risk för skada
Klubban har använts som tillhygge

Läs hela beslutet genom att klicka här.