Fredag
15 Feb 6 matcher
Lördag
16 Feb 3 matcher
Söndag
17 Feb 10 matcher
Idag 1 match
Onsdag
20 Feb 4 matcher
Torsdag
21 Feb 1 match
Fredag
22 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 5 matcher
Söndag
24 Feb 9 matcher

Max Wahlgren: "Statistiken talar för sig själv"

28 juni 2018 10:00
Intervju

Vi tog oss ett snack med mål- och poängsprutan Max Wahlgren. I en öppenhjärtig intervju berättar han om att lämna Pixbo, kritiken från tidigare lagkamraten och det uteblivna landslagsspelet - bland annat.


I våras stod det klart att målsprutan Max Wahlgren var klar för Linköping. Åt andra hållet, till Pixbo, gick succémannen Gustav Fritzell i något som skulle kunna kallas ett riktigt stjärnbyte.

– Det känns bra att komma hit och det är en bra organistaion. Allt runtomkring fungerar också väldigt bra. Det är en förening som vill framåt, har en tydlig målsättning om att vinna SM-guld och det passar mig mycket bra.

I en artikel i Innebandymagazinet kunde läsarna ta del av Pixbos lagkapten Martin Östholms tankar om det så kallade stjärnbytet mellan Wahlgren och Fritzell. I artikeln hävdade Östholm att hans klubb, Pixbo tjänat mest på "bytet".

  • Han kanske tycker så eller inte tycker så. Gurra är en jättebra spelare och med i landslaget, men å andra sidan vann jag plus/minus-statistiken i Pixbo med mer än 15 plus före tvåan. Jag vann interna poäng- och målligan också. Om de nu är så nöjda med bytet så känns det bara ännu bättre att jag lämnade. Men det där får stå för honom. Jag är nöjd med mina säsonger i Pixbo och statistiken talar för sig själv.

"Vinner ju alltid guld ändå"

Trots att Wahlgren fullständigt öst in poäng och mål i SSL har han inte landslagdebuterat ännu. Detta trots 39 mål och 69 poäng i fjol, vilket räckte till en andraplats i både poäng- och skytteligan.

– Jag vet faktiskt inte varför jag inte har fått göra det. Det finns många bra spelare och dessutom vinner de ju alltid guld ändå. Sedan finns det ett par spelare som är liknande mig i spelstilen som inte heller är med, Omar till exempel. Jag hoppas så klart att jag ska få chansen, men tills dess får jag kämpa på med mitt.

Du var alltså tvåa i både poäng- och skytteligan. I poängligan var du en ynka poäng bakom Albin Sjögren. Hur mycket sved det egentligen?

– Jag vet inte om det sved, men det är klart jag hade velat vinna. Jag tror att man tänker mer så efter karriären. Jag har samtidigt tuggat på bra i flera år och det är inte många som gjort fler poäng de senaste åren och jag är nöjd att jag hållit en bra nivå länge. Men något år gör Galante 90 poäng och då är man liksom inte nära. Jag vill vara med och bidra men allra helst vinna SM-guld.

Så ingen individuell målsättning kommande säsong?

– Jag vill göra mycket poäng och kommer inte att vara nöjd om jag stänker in 15 pinnar. Jag har sakta men säkert tagit kliv uppåt varje säsong. Skulle jag göra mindre poäng än för tre år sedan skulle jag bli besviken. Men största fokus ligger på att hitta min plats i laget och sedan leverera.

"Fem-sex man som bänkas"

Storvreta och Falun nämns som stora favoriter till guldet men där bakom finns en rad klubbar som är med och utmanar, klubbar som Mullsjö, Växjö, Pixbo och just Linköping.

– Storvreta och Falun har många bra spelare och gör en bra silly. Men det är svårt för dem också, de har fem eller sex gubbar som inte får spela powerplay och bänkas när laget går ner på två linor fast de skulle spela i nästan alla andra lag, säger Wahlgren och fortsätter;

– Det finns större giganter i andra sporter som fallit tidigare. Det gäller främst att vi eller Mullsjö - utmanarna - får till det i en semifinal över sju matcher. Sedan kanske det gäller att komma före dem i serien.

Så då blir det final för Linköping alltså?

– Ja, grabbarna verkar rätt sugna på att gå dit. Det blir ju tredje gången gillt, skrattar Wahlgren.