Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Veckans nyheter i SSL - vecka 31

3 augusti 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season är inne i slutspurten - men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Målvakt klar för JIK

Jönköpings IK (SSL Dam)

Sofia Blixt har varit strålande i JIK:s målbur senaste säsongerna, men det var tunt bakom henne ifjol då Frida Bengtsson var knäskadad. Nu skapar JIK mer stabilitet genom att värva in Loella Andersson från Malmö.

– Loella är en spelare som vi försökt värva tidigare, så vi är mycket glada att hon nu bestämt sig för att ansluta till oss. Vi såg ju mycket av henne när hon spelade i allsvenskan med Hovslätt här i Idrottshuset, så vi är trygga med vad hon kommer tillföra laget. Hon är en målvakt med framtiden framför sig, en placeringssäker målvakt, bra på att greppa bollar och mycket reflexsnabb. Hon har dessutom ett bra driv att vilja utvecklas, säger sportgruppens Magnus Ander till Jönköpings hemsida.

Stortalangen kvar i Lund

IBK Lund Elit (SSL Dam)

Nykomlingen Lund har knutit upp flera viktiga spelare under våren och sommaren. Nu har även stortalangen Filippa Philipsson Eriksson valt att förlänga. 17-åringen, som seniordebuterade i vintras, har skrivit på för tre år.

– Vi blev glada när Filippa valde att komma till oss för vi visste att vi värvat en ung och talangfull spelare. Hon hade knappt ens tränat med ett seniorlag innan hon kom till oss så vi var medvetna om att tålamod är rätt melodi i Filippas fall. Hon har dock överträffat alla våras förväntningar och visat sig vara redo för spel på hög nivå redan. Filippa har inte bara talangen utan är även väldigt villig att träna för att bli bättre och det ger resultat. Stod för 13 poäng sin första seniorsäsong och det i Sveriges näst högsta liga, det säger en del. Vi tror inte det blir någon växtvärk utan att hon fortsätter utvecklas tillsammans med laget på högsta nivå, säger tränaren Johan Gustafson till Lunds hemsida.

Täby stärker ledarstaben

Täby FC IBK (SSL Dam)

Täby stärker upp ledarstaben med en ny assisterande tränare i form av Patrik Westlin. Han har spelat på högsta nivå och vunnit SM-guld, och kommer närmast från en tre år lång tränarsejour i Bele Barkaby.

– Täby blev ett självklart val för mig, en stark och etablerad förening med höga ambitioner. Robin (Andersson, sportchef) och Christian (Mattsson, huvudtränare) gjorde ett bra och framåtlutat intryck på mig med klara mål vad man vill åstadkomma framåt. Det känns väldigt inspirerande att få vara med på resan kommande säsong som kan bli lång in på vårkanten där en redan stark spelartrupp har spetsats till med bra nyförvärv, säger Patrik Westlin till Täbys hemsida.

Genombrottsspelaren slutar

Jönköpings IK (SSL Herr)

Hannes Blomqvist hade en genombrottsäsong ifjol när han levererade 39 poäng på 30 matcher som offensiv nyckelspelare i Jönköping. Nu väljer 25-åringen att sluta. Eller i alla fall ta en timeout, eftersom en comeback i framtiden inte är helt utesluten.

– Det känns väldigt speciellt faktiskt. Jag berättade det här för laget i går (förra måndagen) och det var tungt, det var det faktiskt – jag var nära till tårar. Det har varit ett tufft beslut att ta, jag har funderat mycket och dragit på det här i flera månader. Men nu har jag bestämt mig, säger Blomkvist till Jönköpings-Posten.

Lämnade - men blir nu kvar

Team Thorengruppen SK (SSL Herr)

Mathias Hagert lämnade tidigare i våras Team Thorengruppen för att spela i schweiziska Zug. På grund av covid 19-pandemin så valde han sedermera att avbryta sitt äventyr, och har sedan dess funderat över framtiden. Nu står det klart att Hagert blir kvar i Thorengruppen, trots allt, vilket meddelades i fredags. Han bidrar med gott om rutin till SSL-nykomlingen.

– Han är viktig i uppspelsfasen och duktig med boll. Vi kommer nog ha mindre boll än vi är vana med efter åren i allsvenskan men vi vill ha spelskickliga och bolltrygga backar. Och givetvis kommer han in med mycket rutin, säger sportchefen Jocke Sjöström till Västerbottens-Kuriren.