Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 22

7 juni 2021 10:00
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! Det har varit en skapligt lugn vecka men några nyförvärv har landat i världens bästa liga!


SSL DAM

IBK LUND

Lund har gjort klart med Emelie Rosenqvist från Kalmarsund. Hon lånades in till Lund under tre matcher redan den gångna säsongen och svarade då för fyra poäng. 24-åringen, som även spelat SSL-innebandy med Malmö tidigare i karriären, har kritat under ett treårsavtal.

– Emelie är en drömvärvning. Hon är en riktig toppspelare som alltid spelar bra och som gör spelare runt omkring sig bättre. Jag är särskilt nöjd med den positiva energi hon sprider och ser nu verkligen fram emot att ha med henne flera säsonger framöver, säger sportchefen Daniel Heander.

TEAM THORENGRUPPEN

Thorengruppens tredje nyförvärv inför kommande säsong blir Tuulia Aho. 23-åringen fick delar av sin debutsäsong i SSL med Sirius förstörd av covid-19 och tar nu sats i en ny klubb. Den finska forwarden svarade för sex poäng på sjutton matcher den gångna vintern.

– Det är en spännande spelare med potential. Jag tror hon kan ta ytterligare kliv i vår miljö och med våra träningsförutsättningar. Hon har provats i finska landslaget och även om hon fick förra säsongen delvis förstörd av covid så tror jag hon kan ta nya steg i vår miljö kommande säsong, säger sportchefen Jocke Sjöström.

SSL HERR

DJURGÅRDENS IF IBS

Nykomlingen Djurgården har börjat presentera nya spelare inför kommande säsong och lastade upp tre nyfärvärv under veckan som gick.

Rutinerade målvakten Andreas Rehn ansluter från Älvsjö. 33-åringen har tre SSL-år med AIK på meritlistan sedan tidigare.

– DIF har gett mig möjligheten att få spela och tävla på högsta nivå utan att det påverkar min familjesituation för mycket. Dessutom är jag Djurgårdare sen barnsben och jag känner en otrolig stolthet att äntligen få ha den finaste skölden på bröstet, säger Andreas Rehn.

Från Onyx har Djurgården värvat in lagkaptenen Gustaf Sandberg. 28-åringen har elva SSL-matcher för Mullsjö på sitt cv... men det var nio år sedan!

– Blev kontaktad av DIF och fick ett väldigt bra helhetsintryck. Jag är ju Djurgårdare så det har väl alltid varit en dröm att få dra på sig Djurgårdsstället. Det känns mäktigt att få representera Stockholms stolthet i finrummet, säger Gustaf Sandberg.

Backen Patrik Jeppsson kommer in från Rotebro. Den spelskicklige försvararen hade tankar på att lägga av efter den förkortade fjolårssäsongen men väljer nu SSL-spel.

– På planen är jag en snabb spelare som spelar med ett lugn och försöker minimera riskerna genom det enkla spelet. Om möjligheten ges följer jag gärna med upp i offensiven, säger Patrik Jeppsson.

HAGUNDA IF

Nykomlingen Hagunda har förstärkt ledarstaben med rutinerade Kristoffer Widlundh. "Koffe" både inledde och avslutade sin elitkarriär i just Hagunda och senaste tränaruppdraget var i Storvreta där han var med och lotsade Uppsala-laget till SM-guld för ett par år sedan.

– Otroligt roligt och spännande att få in Koffe i tränarstaben, vi kommer ha stor nytta av erfarenheten som han dragit på sig under åren i SSL vilket gör att vi kan minimera misstagen och att inlärningskurvan blir snabbare, det är en stor omställning att gå till SSL på alla sätt. Koffe kommer även in med tankar kring spelsystem och med en förträfflig koll på övriga lagen i SSL, det kommer vara ovärderligt då detaljer blir viktigare än någonsin det här året, säger sportchefen Nikola Marincic.