Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 26

5 juli 2021 09:00
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! I svepet: en jättevärvning, en viktig återkomst och ett gäng nya kontrakt.


SSL DAM

KARLSTAD INNEBANDY

Karlstad fortsätter att leverera en fin "silly season". Nu är härföraren Adina Augustsson klar för en comeback i klubben efter ett års utflykt till seriekonkurrenten Mora. Centern - som också kan spela back - är högaktuell för VM-truppen i december.

– Vi får en rutinerad och seriös spelare i Adina, hon kan spela både center och back, och kommer att vara nyttig i både pp och bp. Sen är det väldigt roligt att spelare väljer att komma tillbaka till oss, det visar att vi gör rätt saker i föreningen och att det är en bra förening att spela och träna i, säger klubbchefen Michael Bergqvist.

IBK LUND

Lund förstärker truppen med Frida Gustafsson som ansluter från Röke. 23-åringen, som sprutat in poäng de senaste åren, har kritat på ett tvåårsavtal.

– Det är roligt att Frida äntligen tar steget till oss i Lund efter många års diskussioner. Det skall bli intressant att se hur snabbt hon kommer anpassa sig till ett högre tempo och vårt mer krävande tvåvägsjobb, säger tränaren Jörgen Hammer.

NACKA WALLENSTAM IBK

Nacka förstärker målvaktssidan med Anna Jansmarker som ansluter från Hammarby.

– Jag kan inte annat än lyfta på hatten för det jobb vår sportchef, Jonas, gjort i samband med den här värvningen. Anna är helt perfekt matchning för oss: ung, ambitiös och framförallt mycket mycket duktig, säger tränaren Karl Andrén.

Nacka har också skrivit nytt tvåårskontrakt med Philippa Blom. Hon kommer dock inte spela med laget kommande säsong då hon lånas ut till schweiziska Kloten-Dietlikon.

PIXBO WALLENSTAM IBK

Pixbo levererade en jättevärvning den gångna veckan. Klubben förstärker truppen med schweiziska landslagsbacken Flurina Marti. Hon har lirat hemma i Piranha Chur hela karriären men testar nu SSL för första gången. Rutin finns det gott om och 30-åringen har bland annat 98 landskamper på sitt cv.

– Vi är oerhört glada att en världsspelare som Flurina Marti väljer att spela med Pixbo Wallenstam kommande säsong. Hon var lagkapten i det schweiziska landslag som mötte Sverige i den senaste VM-finalen. Från sin backposition var Flurina en pådrivande kraft i det schweiziska laget under VM och inte minst i den spännande finalen. Hon blev välförtjänt uttagen i all star team under VM, säger sportchefen Kalevi Pessi.

SSL HERR

DJURGÅRDEN INNEBANDY

Rutinerade Adam Kimström är klar för en fortsättning i Djurgården. Han har bland annat spelat SSL-innebandy med Visby och Thorengruppen tidigare.

– Adam är en spelare som har många offensiva kvaliteter samtidigt som han med sin positionssäkerhet och snabbhet bidrar med en bra defensiv. Han är en spelare som under säsongen kommer att göra skillnad och bidra med spelmässiga kvaliteter av väldigt hög SSL-nivå, säger tränaren Roger Östergren.

HAGUNDA IF

Nykomlingen Hagunda fortsätter att vara aktiva i truppbygget.

Backen Niclas Johansson Bräck ansluter från Rotebro i division ett. Han har tidigare spelat i SSL med AIK och Sirius.

– Vi har följt Niclas sedan Rotebro slog ut HIF i det Allsvenska kvalet för ett antalet år sedan och alltid gillat hans egenskaper med ett bra skott och fint spelsinne från sin rightposition. Niclas har goda erfarenheter med sig in i detta äventyr och har spelat slutspel i SSL. Nu hoppas vi att han kan växa vidare i Hagunda med förtroendet, säger sportchefen Nikola Marincic.

Hagunda har också spikat sin målvaktssida. Hampus Bodin och Jonas Eriksson får tampas om speltiden med Anton Törngren som hämtas in från Rosersberg.

– Anton är en stor och lugn målvakt som flertalet gånger visat sin klass i Farsta där han blivit utsedd till seriens bästa målvakt ett par gånger. Det ska bli spännande att följa Anton och övriga målvakter under säsongen, säger Marincic.