Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Wallgren: "Trodde knappt att det var sant"

18 juni 2021 11:30
INTERVJU

Linnéa Wallgren är klar för en hemkomst till Karlstad och nu berättar hon om hemlängtan, tiden i Endre, att värvas som skadad, målskyttet och förväntningarna.


Efter fem säsonger i Endre så är Linnéa Wallgren klar för en hemkomst till Karlstad.

Den största anledningen till flytten?

Hemlängtan.

– Jag har saknat familjen och vännerna. Efter fem år på Gotland så kände jag att det var dags att flytta hem igen, säger Linnéa Wallgren.

– Jag har haft det hur bra som helst i Endre. Speciellt de två senaste åren har varit fantastiska. Det är blandade känslor att flytta därifrån med tanke på att jag trivts med laget och allt runtkomkring, men nu har jag kommit till punkten där jag vill vara närmare familjen. Det har varit en resa på sju, åtta timmar att ta sig hem, nästan som en utlandsresa, så det har inte gått att åka hem bara över helgen. Det har varit lite kämpigt eftersom jag är en familjekär person i grunden.

Linnéa Wallgren lämnade Karlstad som en lovande spelare som dragit av korsbandet.

Linnéa Wallgren kommer tillbaka till Karlstad som en fullfjädrad SSL-målskytt.

– Det har hänt en del under åren, säger hon.

Det var under sin fjärde säsong i Karlstad som oturen var framme. Efter att ha gjort arton mål på 78 SSL-matcher under tre år så hade Wallgren inlett säsongen med femton mål på femton matcher när korsbandet gick av.

Trots det så värvades hon av Endre.

– Jag hade en jättebra säsong när den där skadan kom. Det var efter jul någon gång. Det var otroligt tufft och jag var ganska nere, säger hon.

– Trots det så ville Endre ha mig. Jag kunde valt bekvämligheten och stanna hemma i Karlstad men jag tog chansen att flytta. Det är jag glad för.

Det måste vara unikt att bli värvad som skadad spelare?
– Jag trodde knappt att det var sant. Jag la alla korten på bordet för Endre och berättade att jag nog inte kunde spela förrän efter jul den säsongen. De sa att de hade bra hjälp att erbjuda och ville ändå att jag skulle komma dit. Jag tänkte att jag får testa, annars är det väl bara att flytta hem. Jag var lite chockad över att de ville värva mig trots skadan. Jag är glad att jag tog chansen. Det var en tuff första tid med mycket rehab där jag körde mitt eget race och inte kunde vara med laget fullt ut, men jag kom in i det mer och mer. Jag utvecklades mycket under den tiden och blev starkare både fysiskt och mentalt.

Hon gjorde debut i Endre under slutet av säsongen - och har sedan gjort fyra fulla säsonger i klubben.

Målskörden?

18, 18, 20 och 18 mål.

Snacka om att ha kontinuitet i målskyttet.

– Jag är en spelare som ska göra mål, det har jag alltid gjort. Det förväntas av både mig och mina klubbar. I Endre har jag utvecklats som spelare och haft grymma lagkamrater, då är det inte så svårt att göra mål.

När Linnéa Wallgren nu flyttar hem till Karlstad igen så är förväntningarna höga med tanke på prestationerna i Endre.

– Det är klart att jag känner press. Jag vet att det finns höga förväntningar på mig, både bland spelare, tränare och folk i staden. Det känner jag av men jag har också skyhöga förväntningar på mig själv. Först och främst handlar det om att komma in i gänget och sedan försöka bidra med den rutin som jag samlat på mig. Jag vill så klart komma in och inte bara producera mål, utan även ta en ledande roll.

Du har gjort 18-20 mål senaste åren, finns en målnivå till?
– Det tror jag absolut. Jag strävar hela tiden efter att bli en bättre spelare och sätter också högre målsättningar. Det är många faktorer som spelar in, som att hålla sig frisk och skadefri, men visst vill och tror jag att det kan bli ännu fler mål.

Karlstad som klubb har pendlat i prestationerna de senaste säsongerna.

Den gångna vintern slutade laget tolva i tabellen.

– Det har varit lite kämpigt men nu hoppas och tror jag att målsättningarna höjs. Vi får se lite hur laget ser ut till slut och vi kommer nog ha en ung trupp men det är klart att vi ska sikta högre än en nedflyttningsplats. Slutspel måste väl alla sträva mot, säger Wallgren.

Hur blir det att möta Endre då?
– Jag har faktiskt tänkt lite på det och det kommer att bli speciellt även om det är svårt att föreställa sig scenariot. Jag hade fem kanonår där och Endre är en fantastisk förening som jag önskar allt gott. Det kan nog bli lite magknip inför de matcherna, helt klart.