Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 21

1 juni 2021 10:30
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! Det fortsätter att ramla in heta övergångar!


SSL DAM

ENDRE IF

Endre har skrivit ett rookie-kontrakt med Isabell Kotz som spelat med klubbens utvecklingslag.

– Jag ser kontraktet som ett kliv framåt mot mina mål inom innebandyn då det är en stor möjlighet för mig att kunna utvecklas som spelare, säger Isabell Kotz.

KARLSTAD INNEBANDY

Förra veckan gjorde Karlstad klart med hemvändaren Linnéa Wallgren. Nu har klubben också lyckats skriva nytt kontrakt med nyckelspelaren Frida Swahn. 22-åringen levererade 27 poäng på 20 matcher den gångna vintern.

"Vi är väldigt glada över att kommit överens med Frida och kan bekräfta att hon är klar för spel i höst", skriver Karlstad på sin Facebook-sida.

MALMÖ FBC

Malmö fortsätter att satsa finskt. Klubben har gjort klart med stjärnskottet Iida Mettälä. Hon blev framröstad som "årets back" i finska ligan den gångna vintern och fick även chansen i landslaget.

– Iida är en placerings- och passningssäker back som läser spelet föredömligt. Spelar redan väldigt moget utifrån sin ålder och att hon bara har spelat en säsong på högsta nivå i Finland. Jag ser en enorm utvecklingspotential i Iida och hon har redan nu kapacitet att hävda sig i världens bästa liga, SSL, säger tränaren Mikael Jeppsson.

Samtidigt står det klart att Inka Lampinen, som drog av korsbandet under gångna säsongen, lämnar Malmö och flyttar hem till Finland.

SIRIUS INNEBANDY

Sirius har gjort klart med Elsa Frisk som ansluter från Mora. Hon svarade för sju poäng på 23 matcher den gångna säsongen.

– Det känns jätteroligt och spännande att få testa något nytt i Sirius. De visade förra säsongen att det vill vara med i toppen och slåss om medaljer vilket ska bli roligt att få vara en del av, säger Elsa Frisk.

TEAM THORENGRUPPEN

Andra nyförvärvet inför kommande säsong i Thorengruppen blir Mathilda Ekenlinde från Nacka. Backen, som spås en fin framtid, svarade för tretton poäng på 25 matcher den gångna säsongen.

– Hon är en av Sveriges mest lovande och eftertraktade backar. Hon har redan börjat leverera i SSL och är ett hot framåt, men hon är framförallt ett toppnamn inför framtiden. Mathilda är grymt seriös och målmedveten och brinner hundra procent för det här, säger sportchefen Jocke Sjöström.

TÄBY FC

Täby förstärker truppen med högerfattade forwarden Sara Johnsson som ansluter från allsvenska Göteborg. Hon har tidigare gjort en SSL-vinter med just Göteborg.

– En otroligt häftig spelartyp som vi saknar idag och vi tror att hon kommer göra stora avtryck både i Täby FC och SSL kommande säsonger, säger Täbys sportchef Robin Andersson.

Klubben har även förlängt med viktiga backen Sofie Rissveds. Det nya avtalet är på två år.

– Risse är i mångt och mycket precis det vi vill ha i Täby FC, hon är extremt bra tränad och är alltid påslagen både på träning och match, säger Robin Andersson.

WARBERG IC

Warberg har spikat ledarstaben till kommande säsong. Kent Göransson och Stefan Smedberg fortsätter att leda laget om än i något modellerade roller medan Cecilia "Cilla" Andersson kliver in som ny assisterande tränare.

– En nyckelfaktor i det är att ha kontinuitet i både ledarstab och spelartrupp. Därför känns det bra att vi nu har landat i den här konstellationen, säger klubbchefen Emil Risberg.

SSL HERR

IBF FALUN

Falun har skrivit nytt kontrakt med August Bergkvist som kom till klubben under den gångna vintern och som alltså fick vara med och vinna SM-guld direkt. Det nya avtalet är skrivet på två år.

– August kommer att bli en superbra innebandyspelare i framtiden och jag tror han kommer ha stor nytta av att utvecklas i vår miljö för att nå dit han vill i karriären. Den kapacitet han besitter som tvåvägscenter ser man inte så ofta nu för tiden och jag ser en ung Johan Samuelsson i hans mogna spel och sätt att agera, säger sportchefen Rickard Hedlund.

HAGUNDA IF

Centern Isak Bengtsson har förlängt med två år och följer därmed upp i SSL. Han har inte spelat i högsta serien tidigare.

– Givetvis kul att Isak förlänger, han är en av de unga spelare i truppen som vi vill bygga nutiden och framtidens Hagunda runt. Under sin tid hos oss har han haft en spännande utveckling som spelare och nu ser vi fram emot att se honom ta nästa kliv på planen, säger sportchefen Erik Jällrud.

FC HELSINGBORG

Efter två säsonger i Munka-Ljungby så är Rasmus Stoltz klar för en återkomst till Helsingborg. Han har spelat SSL-matcher med moderklubben tidigare under karriären.

– Det är en egen produkt som vänder hem efter två fina säsonger i Munka Ljungby där han tagit fina steg i sin utveckling. Rasmus är en väldigt vältränad och smart spelare som snabbt anpassar sig efter sin omgivning och som jag tror kan spela på alla positioner i vårt spel, säger sportchefen Niklas Pålsson.

Helsingborg har även skrivit nytt kontrakt med rutinerade Nicklas Lidholm.

– I Nicklas har vi en stabil lagspelare såväl på som utanför planen. Han har många år i klubben och fortsätter att utvecklas, säger Niklas Pålsson.

SIRIUS INNEBANDY

Rutinerade Patrik Rokka är klar för Sirius. Han kommer närmast från spel i Falun där han nyligen vann SM-guld.

– Det känns roligt att komma till Uppsala och Sirius. Jag har hört att Uppsala är Umeå med extra allt och Umeå gillade jag väldigt mycket. Jag är en spelare som kan vara på alla positioner så Uppsala-publiken kan förhoppningsvis förvänta sig lite mål från min klubba, säger Patrik Rokka.

STORVRETA IBK

Nästa spelare att förlänga med Storvreta är Alexander Janols. Den lovande 21-åringen blir därmed kvar i moderklubben.

– Tog ett par tydliga kliv under säsongen och tog för sig under slutspelet då han fick chansen. Nu skall han ta nästa steg, säger tränaren Oscar Lundin.