Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

SSL Dam: 7 heta matcher i inledningen!

7 september 2021 10:00
SSL DAM

Om knappt två veckor startar SSL Dam. Här är sju guldkorn från de fem första omgångarna som du inte får missa!


IBF Falun - Sirius Innebandy

18 september 12.30

Säsongens första match som tekar igång en halvtimme innan alla andra matcher. Hyperintressant batalj mellan två lag som rustat rejält under våren och sommaren och som nämns som legitima utmanare till förhandsfavoriterna Thorengruppen och Pixbo. Falun har bland annat plockat in målsprutan Moa Gustafsson medan Sirius landat stjärnforwarden Amanda Delgado Johansson. Båda lagen får således en rejäl värdemätare från start och räkna med en riktigt het, underhållande och spännande match mellan två förväntade topplag.

KAIS Mora - Team Thorengruppen

18 september 13.00

Ett möte som genom åren alltid varit hett mellan två av SSL:s främsta lag. Till i år så har Mora dock tappat stora delar av förra årets lag och kommer till spel med ett ungt, talangfullt och nykomponerat gäng med veteranerna Malin Lundquist, Jessika Eriksson och comebackande Malin Andréason som härförare. En av de största allmänna undringarna inför säsongen handlar om hur bra Mora kommer vara i år med tanke på alla tapp. "Nya" Mora ställs mot tuffast möjliga motstånd i form av regerande svenska mästarinnorna Thorengruppen, och kanske blir detta en indikation kring var Mora står? Thorengruppen, bland annat med förra Mora-stjärnan My Kippilä i laget, kliver återigen in som en av de stora favoriterna att vinna SM-guld.

IBK Lund - Malmö FBC

29 september 19.00

Säsongen bjuder på ett tidigt Skåne-derby där fjolårets nykomling Lund ställs mot mer etablerade Malmö. Under förra säsongen så vann Malmö båda derbymatcherna med totala målskillnaden 8-0 (5-0, 3-0) och Mikael Jeppssons manskap får gälla som skånska favoriter även den här säsongen anförda av stjärnan Ellen Rasmussen. Lund har ett intressant lag på gång, samlade rutin i fjol och har värvat in några fina pjäser, men slår ur underläge.

Sirius Innebandy - Team Thorengruppen

30 septemer 18.30

Thorengruppen och Pixbo kliver in i säsongen som favoriter precis som förra säsongen. Främsta utmanaren? Ja, det tror många blir Sirius som gjorde en fin säsong i fjol och som sedan följt upp det med en stark "silly season". Den tyngsta Sirius-värvningen är utan tvekan Amanda Delgado Johansson som hämtats hem från just Thorengruppen där hon varit en bärande spelare i flera år och där hon var med och vann SM-guld så sent som i våras. Nu ställs "DJ" mot sin gamla klubb och Sirius ska få visa om det finns kraft att utmana Thorengruppen. Oerhört intressant match mellan två lag som jagar SM-guldet.

Täby FC - Nacka Wallenstam IBK

30 september 19.30

Slaget om Stockholm mellan två lag som är revanschsugna efter förra säsongen. Täby hade en svajig säsong och raderades sedan ut med 3-0 i matcher av Endre i kvartsfinalen medan Nacka missade slutspel med blott tre poängs marginal. I år kliver båda lagen in med högre förväntningar, men för Täby blir det också en form av nystart då man tappat tongivande och dominerande spelare som världsbacken Moa Tschöp och målfarliga yrvädret Matilda Sjödin. Förra säsongen vann lagen respektive hemmaderby, så räkna med en en jämn och het batalj här.

Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBK

1 oktober 19.00

Västkustderby mellan utmanaren Warberg och förhandsfavoriten Pixbo. Två lag som fått behålla det mesta av det bästa från förra säsongen och som således kan bygga vidare med bra kontinuitet, där Pixbo återigen ska utmana Thorengruppen om guldet och där Warberg gör en ny push för att nå slutspelet (blev tia i fjol, sex pinnar bakom åttan Malmö). Pixbo lyckades vinna båda derbyna förra säsongen, men det var tajt: 5-4 och 7-6. Följer årets drabbningar samma tema så kan vi alltså vänta oss en het, jämn och målrik match.

IBF Falun - KAIS Mora

1 oktober 19.00

Dags för derby i Dalarna mellan Falun och Mora. Förra säsongen var styrkeförhållandet tydligt där Mora blev femma i tabellen och där Falun slutade elva i sammandraget (21 poäng skiljde mellan lagen). Mora var också starkast i derbyna och vann de matcherna med 7-3 respektive 6-2. Det har dock hänt mycket under våren och sommaren. Mora har tappat massor av spelare, Falun har fyllt på massor av spelare. Inte minst målmaskinen Moa Gustafsson har bytt Mora mot just Falun, vilket sätter extra krydda på den här tillställningen. Hur ser maktbalansen ut i Dalarna den här säsongen? Känslan är att den här matchen kommer ge en fingervisning om det...