Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 2 matcher
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Torsdag
13 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 2 matcher
Lördag
15 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 2 matcher

Nybliven mamma och nybliven guldmedaljör

24 april 2021 18:25
SM-FINAL

I mitten av januari blev Emelie Wibron mamma. Tre månader senare har hon vunnit sitt femte SM-guld. "Det är nästan för bra för att vara sant", säger 29-åringen.


I mitten av januari blev hon mamma för andra gången.

Bara tre månader senare har Emelie Wibron vunnit sitt femte (!) SM-guld.

– Det är lika fantastiskt som de tidigare gulden jag vunnit. Samtidigt är det en blandning av lättnad och lycka för det var en tajt final, men jag tycker ändå att vi förtjänar att vinna, säger Emelie Wibron.

29-åringens snabba comeback till innebandyplanen är otrolig.

– Jag blev gravid men visste samtidigt att jag inte var färdig med innebandyn. Jag älskar att spela och ville verkligen ta mig tillbaka. Det var tajt om tid och någonstans var drömscenariot att både lyckas komma tillbaka och vinna SM-guld. Det är nästan för bra för att vara sant att jag lyckades med både och.

När bestämde du dig för att du skulle tillbaka?
– Det var ambitionen hela tiden. Det viktigaste för mig är familjen och mina barn men innebandyn är också otroligt rolig och det är fantastiskt att jag kunnat kombinera de två sakerna under våren.

"Otroligt att det gått ihop"

Den största utmaningen?

Det har inte varit fysiken eller innebandyn i sig utan att få ihop livspusslet som tvåbarnsmamma till nyfödda Alice och treåringen William.

– Egentligen är det otroligt att det har gått ihop, säger hon.

– Alice har varit med mig på alla matcher och det har varit ett pussel att lösa det. Jag har en förstående sambo som stått ut med mig när jag haft så stor prio på innebandyn och jag har fått träna och spela som jag velat. Det har inte varit enkelt att kånka runt familjen överallt, som hit till Gävle.

Har alla varit med hela tiden?
– Nej, inte min treåring. Han har fått ha barnvakt vilket gjort lite ont i hjärtat. Jag har dessutom inte kunnat berätta för honom att jag ska spela innebandy för då vill han alltid med. Han älskar att följa med till hallen. Vi har inte berättat för honom att jag spelar utan han har fått vara hos mormor och morfar.

Såg han SM-finalen?
– Det gjorde han säkert. Men han tittar på innebandy på youtube också och förstod säkert inte att det var direkt.

Det låter som du har en innebandyspelare där?
– Haha, ja, men han ledsnar väl på det med tanke på hur mycket innebandy det är hela tiden.

Har vunnit elva SM-medaljer

Emelie Wibron är lagkapten i Thorengruppen men under hennes frånvaro har Maja Viström fått bära bindeln.

När Wibron gjorde comeback nyligen så fick hon tillbaka bindeln, men när SM-bucklan skulle höjas så gjorde Wibron och Viström det tillsammans.

– Det var givet. Maja har gjort ett grymt jobb hela året. Jag tror hon kommer få lyfta många bucklor framöver också, säger Wibron.

På tal om bucklor, nu har du elva SM-medaljer...
– Det kan stämma. Jag hade faktiskt inte koll på det men vet att det var femte guldet.

Kan du ta in all den framgången?
– Det är alltid svårt när man är mitt uppe i det. Det roligaste med idrotten är att få slåss om guldmedaljerna och att få göra det tillsammans med ett lag. Det är den kombinationen som gör mig motiverad att spela och satsa. Jag hoppas kunna fortsätta med det, jag känner mig fortfarande inte klar med varken innebandyn eller att vinna guld.