Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Kampen kan börja: Täby vs Endre

21 mars 2018 13:00
SSL-SLUTSPELET

SSL kliver in till SM-slutspelet 2018 och bjuder bland annat på en kvartsfinalrepris från i fjol. Täby och Endre drabbar återigen samman i en stekhet matchserie. SSL.se har pratat med Julia Croneld och Anna Moberg och fått höra deras tankar inför det stundande allvaret.


Croneld, Täby

Det blev till slut en fjärdeplats för er i serien. Hur skulle du summera Täbys säsong?

– Det har gått lite upp och ner, med många tuffa matcher. Överlag tycker jag ändå att vi har gjort en klart godkänd säsong.

Moberg, Endre

Ni inledde säsongen oerhört starkt och ledde länge serien. Mot slutet gick det dock lite tyngre och ni slutade återigen på en femteplats. Hur ser du på säsongen?

– Jo, vi hade helt klart en stark inledning. Men alla har sina dippar och det har varit lite tungt på slutet. Samtidigt har vi varit klara för slutspel ganska länge och då har det varit skönt att kunna fokusera på det. Trots att det har gått tungt på slutet. Man vet att det blir annorlunda när man väl kommer till slutspel.

Croneld, Täby

Nu väntar Endre i kvarten. Det har varit jämna matcher under säsongen där lagen har en seger vardera. Hur ser du på motståndet?

– Det kommer att bli jämna matcher även i år. Nu är det ju dessutom slutspel och då blir det ännu tuffare och tightare i matcherna.

Moberg, Endre

Täby står för dörren i kvarten. Det blev förlust i fjolårets serie mot just Täby. Hur stor är revanschslusten?

– Den är väldigt stor. Det var väldigt tungt att förlora när vi hade ledningen inför den sista perioden i den avgörande matchen.

Croneld, Täby

Vad blir viktigt för att Täby ska gå långt i slutspelet?

– Vi måste gå in med en bra inställning till matcherna och höja oss ytterligare. Sen är det helt enkelt så, att göra mer mål än det andra laget för att avancera vidare.

Moberg, Endre

Hur ska ni gå till väga för att ta er förbi Täby denna gång?

– Det gäller att vi alla gör ett hundraprocentigt jobb och verkligen visar slutspelskaraktär. Sen handlar mycket om att bara släppa loss och köra. Inte ha några spärrar.

Croneld, Täby

Du gör en fantastisk säsong och kammar hem skytteligan - fem mål i sista matchen. Vad är anledningen till detta genombrott, tror du?

– Jag har haft bra medspelare runt omkring mig. Sen har jag själv jobbat mycket med att vara effektiv i mina avslut och komma till de ytor där jag vet att jag sätter bollen i nät.

Moberg, Endre

Hur starka, generellt, skulle du säga att ni är inför det kommande slutspelet?

– Jag skulle säga att vi känns starka trots dippen på slutet. Vi har ändå gjort bra matcher mot de flesta topplagen och det är just dem man ställs mot nu. Särskilt mot Täby har vi spelat bra mot innan och vi går in i med en bra känsla inför slutspelet.

Croneld, Täby

Efter IKSU blev ni det målfarligaste laget framåt i hela serien. Vad mer för styrkor skulle du säga att Täby besitter?

– Vi har ett bra powerplay med en hög procent - vi är allmänt väldigt effektiva när det gäller att sätta våra lägen. Sen är vi bra på att sätta press och stressa på bollhållaren. Jag tycker att vi har en bra spetskvalitet i laget och vi har hela säsongen jobbat för att bygga upp den där vinnarkulturen.

Moberg, Endre

I år vinner du den interna poängligan i laget. Hur skulle du sammanfatta din insats den här säsongen?

– Det har varit jämnare poängmässigt den här säsongen. När laget går lite upp och ner går det ju även upp och ner för en själv. Samtidigt har det ju gått fram från tidigare säsonger och det är klart att man är nöjd när det går åt det hållet.