Fredag
24 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 10 matcher
Söndag
26 Sep 3 matcher
Idag 4 matcher
Torsdag
30 Sep 3 matcher
Fredag
01 Okt 4 matcher
Lördag
02 Okt 3 matcher
Söndag
03 Okt 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 24

21 juni 2021 10:30
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! Det har hänt mycket hett framförallt på damsidan med både nyförvärv och förlängningar.


SSL DAM

ENDRE IF

Den gångna säsongen gjorde storspelaren Anna Jakobsson comback efter ett längre uppehåll där hon också blivit mamma. Hon svarade hon för 32 poäng på 22 matcher och var en viktig del i Endres framgångar. Nu väljer 35-åringen, som är tidernas bästa målskytt i SSL, att fortsätta karriären. Jakobsson har kritat under ett nytt ettårsavtal med Endre.

– Det är väldigt roligt att Anna väljer att satsa vidare. Och det är också ett kvitto på det hårda jobb som Endre gör för att hela tiden ställa ett slagkraftigt lag på banan. För Anna gäller allt eller inget och jag ser fram emot att jobba tillsammans med en klubbikon. Hon älskar att tävla och jag hoppas att hennes tävlande och vinnarmentalitet smittar av sig i gruppen, säger tränaren Bruno Lundberg.

MALMÖ FBC

Den internationella satsningen i Malmö fortsätter. Klubben har gjort klart med tjeckiska centern Denisa Kotzurová. Hon gästspelade i SSL med Lund den gångna vintern och blir nu alltså ett permanent inslag i världens bästa liga. Kotzurová svarade för 66 poäng på 22 matcher i Ostrava i vintras där 45 assist var rekord i ligan.

– Denisa är en spelskicklig center med bra räckvidd och det är ju inte utan att en sådan position i laget står redo att fylla. Vårt lag är vana och duktiga med att ta hand om utländska spelare, dessutom har hon ju redan en landsmaninna i laget så jag tror att det kommer gå ganska snabbt för henne att komma in i allt det nya som det innebär att flytta till ett nytt land, säger tränaren Mikael Jeppsson.

NACKA WALLENSTAM IBK

Nacka har fyllt på truppen med tre spelare.

Schweziskan Nadia Cattaneo, som gästspelade i fem matcher den gångna säsongen, är klar för permanent spel i klubben. De senaste åtta åren har 31-åringen spelat med Wizards Bern Burgdorf i NLA.

– Jag hade förmånen att träna Nadia ynka två matcher föregående säsong, mot JIK hemma och Rönnby borta och är otroligt imponerad av Nadias professionalitet, mognad och innebandykunskaper. Av den anledningen är vi förstås mycket glada att få ha henne med på tåget från start, där hon får genomföra en försäsong med oss och komma bäst möjligt förberedd, säger tränaren Karl Andrén.

Norska landslagscentern Charlotta Hjorth ansluter från allsvenska Telge.

– Hjorth har under försäsongen visat upp ett väldigt brett register i sitt spel och imponerat stort. Efter många år i Tunet, i norska högstaligan, har nog inte svenska publiken full koll på Hjorth och hennes kvaliteter och det gör det extra kul att hon väljer att spela på absolut högsta nivå så att alla får se hur duktig hon är, säger Andrén.

Dessutom är Cornelia Jansson klar för en tredje säsong i Nacka-dressen.

– Hon kombinerar sin överlägsna fysik med tajming i närkampsspelet samtidigt som hon är underskattad i spelet med boll där hon är mycket mer offensivt farlig än vad många tror, säger Andrén.

SIRIUS INNEBANDY

Sirius har landat sin drömvärvning. Färska svenska mästarinnan Amanda Delgado Johansson återvänder till Uppsala efter ett gäng säsonger i Umeå med Iksu och Thorengruppen. Landslagsforwarden svarde för 43 poäng på 24 matcher den gångna vintern och kommer att bidra med både spets och rutin.

– Jag har varit med och vunnit fyra SM-guld och har dagligen spelat och tränat med de bästa. Jag har lärt mig vad som krävs för att vinna och hur man tar sig dit, säger Amanda Delgado Johansson.

Samtidigt står det klart att Selma Frykholm lämnar klubben. Hon fortsätter karriären i Storvreta.

TÄBY FC

Rutinerade forwarden Ranja Varli har kritat under ett nytt avtal med Täby. Den gångna säsongen svarade hon för 43 poäng på 23 matcher.

– En otroligt viktig förlängning för oss! Ranja bidrar med rutin, vinnarmentalitet och tränar dessutom hårdare än någonsin just nu och det blir kul att se henne fortsätta leverera hos oss framöver, säger Täbys sportchef Robin Andersson.

SSL HERR

HAGUNDA IF

Nykomlingen Hagunda fortsätter att förstärka truppen.

Västerås-kaptenen Jonathan Lundkvist är klar för spel i klubben.

– Jonathan har spelat med Västerås lång tid och är en spelare vi kan använda i flera roller. Han är duktig som back och på ett ”mittfält” men även som center och vänsterforward, säger sportchefen Nikola Marincic.

Carl Svedare plockas in från Björklinge.

– Calle är en smart spelare som är allround i sitt spel vilket gör att han går använda på flera olika positioner. Vi ser fram emot vad han kan uträtta på planen nu när han definitivt lägger i en högre växel och satsar fullt ut på innebandy, säger sportchefen Erik Jällrud.

Mattias Jansson, som tidigare lirat SSL-innebandy med Sirius, är klar för en fortsättning.

– Matte är en av våra mest underhållande spelare då han sitter inne på en fantastisk verktygslåda. Offensivt kan han både slå öppnande passningar samtidigt som han har ett riktigt vasst skott. Defensivt tycker jag att han tog stora steg förra säsongen. Nu ser vi fram emot vad han kan uträtta nu när han är tillbaka i SSL - en serie där en spelare av hans kaliber hör hemma, säger Erik Jällrud.

Trotjänaren Kristian Adolfsson har valt att lägga av.

MULLSJÖ AIS

Mullsjö fyller på med två spännande spelare.

Backen Erik Thompsson har plockats in från Hovslätt. Avtalet är skrivet på ett år.

– Eric är en spelare vi känner sen tidigare och som vi tror inte fått ut sin maxkapacitet än. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i Mullsjötröjan, säger sportchefen Jesper Axell.

Poängstarke forwarden Felix Karlsson värvas från Åby. Kontraktet är skrivet på två år.

– Han vet både vart målet och medspelarna är belägna då han sprider sina poäng mellan både mål och assist. Poängspelare är alltid välkomna och efter lite acklimatisering är vi övertygade om att han kommer göra poäng för oss också, säger Jesper Axell.

STORVRETA IBK

Storvreta har förlängt med trotjänaren Victor Andersson. Den skicklige centern noterade 21 poäng på 26 matcher den gångna vintern.

– Ett viktigt besked för laget. Victor stämplar in varje dag och ger allt för att laget skall bli bättre och göra sig förberedda för nästa match. Jag som tränare, Victors medspelare och Storvreta IBK:s fans vet precis vad man får av honom. Full insats och en jämn, hög nivå, säger tränaren Oscar Lundin.