Rönnby värvar loss - fem spelare presenterade

5 maj 2018 13:45
SSL Dam Silly

Det var en ordentlig nyhet som Rönnby släppte på fredagskvällen. Västeråsklubben dunkade upp fem nya signaturer, där två hämtas in från såväl Linköping som Telge.


En hel femma - det är vad Rönnby har gjort klart med den här veckan. På fredagskvällen presenterades fem nya namn som alla kommer att kliva ut på SSL-rinken i brandgult till hösten. Bland nyförvärven finns Hanna Garman, 22-årig back som lämnar degraderade Linköping. Från samma klubb ansluter även den rutinerade forwarden Julia Sidklev Persson.

– En spelare med fantastiska handleder och teknik. Spelbegåvad och som med sin splitvision hittar vägar i spelet som få med bollen, skriver Rönnbys värvningsansvarige Bo Hägglöf.

Knyter upp Telges två stortalanger

Med sina 22 poäng på 23 matcher stod Sidklev Persson för sin klart bästa säsong i SSL. En annan spelare som satte avtryck men som ändå fick se sitt lag åka ur var Therese Gustafsson. Stortalangen, född 1998, slog till med 26 mål och 14 assist i det Telge som slutade näst sist. Tillsammans med nästan lika poängstarka lagkamraten Felicia Forsmark byter nu Gustafsson Telge mot spel i Rönnby.

– En spelare med en fantastisk känsla för mål och poäng. Hon har också en härlig vilja i sitt spel, en hårt arbetande spelare över hela planen, kommenterar Bo Hägglöf om Therese Gustafsson och lyfter även fram värvningen av Forsmark;

– En modern, snabb tvåvägsspelare med fin teknik och spelsinne. En spelare som gör skillnad var hon än spelar.

Precis som Therese Gustafsson är Felicia Forsmark född 1998 och spelarna är verkligen framtidsnamn. Utöver nämnd Telgeduo och signaturerna av Garman och Sidklev Persson presenterades även Isabella Halling av Rönnby. Halling har ett förflutet i klubben, men huserade den föregående säsongen i Allsvenskan och öste då in poäng (47) för stadskonkurrenten Västerås IBS. Nu bär det alltså åter av till Rönnby.