Veckans nyheter i SSL - vecka 27

6 juli 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season går på lågvarv just nu - men den gångna veckan bjöd i alla fall på tre nyheter.


Succéspelaren blir kvar

Malmö FBC (SSL Dam)

Inför förra säsongen gjorde Malmö klart med schweiziska landslagsspelaren Andrea Gämperli, och centern gjorde stora avtryck under sin debutsäsong i SSL och hade stor del i klubbens historiska femteplats i tabellen. Nu har 25-åringen, som gjorde 26 poäng på 23 matcher ifjol, förlängt sitt avtal med den skånska klubben.

– Jag tycker att Andrea är en center av absoluta internationella toppklass! Vilket jag tycker att hon tycker verkligen visade upp under våren. Det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling nu när hon har vuxit in i vår miljö och spelet. Att få behålla en så skicklig spelare som Andrea och som dessutom har sin hemvist i ett annat land och från en toppklubb är såklart ett styrkebesked för vår verksamhet, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson till klubbens hemsida.

Ryggradsspelare förlänger

Malmö FBC (SSL Dam)

Inte bara Andrea Gämperli förlänger med Malmö, utan även Yamou Njai stannar kvar i klubben. 26-åringen, som kom under säsongen 2017/18, har gjort 60 matcher och vuxit ut till en stark ledare och ryggradsspelare i laget. Hon har kritat under ett nytt treårsavtal.

– Yamou lät verkligen spelet tala för sig själv förra säsongen! Urstark i närkampsspelet, skicklig med klubba och boll tillför hon väldigt mycket i vårt spel. Yamou växer också mer och mer som en ledare på- och sidan om plan vilket är minst lika viktigt för oss. Jag är glad för att hon trivs lika bra med laget- och föreningen som vi gör med henne, att vi skulle göra en riktig malmöbo av stockholmstjejen hade väl ingen trott för några säsonger sedan, säger tränaren Mikael Jeppsen till klubbens hemsida.

Tillbaka i moderklubban

IBK Dalen (SSL Herr)

Tobias Sikström är tillbaka i moderklubben Dalen igen efter att ha spelat med RIG Umeå, Gimonäs, Team Thorengruppen och Umeå City. Den 22-årige centern, som har 19 SSL-matcher på sitt cv sedan tidigare, har kritat på ett tvåårsavtal.

– Det känns verkligen helt rätt att vi nu har gjort klart med Tobias. Han kommer med sin spelstil att passa in perfekt i hur vi vill spela de kommande säsongerna. Han spelar en snabb innebandy med snabba pass och bra rörelse. Tobias är också en kille som alltid sätter laget i första rum och han är en kille som hela tiden vill fortsätta att utvecklas så jag tror att detta kommer att bli ett lyckat beslut för båda parter, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till klubbens hemsida.