Lördag
17 Feb 7 matcher
Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Idag 7 matcher
Söndag
25 Feb 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher

Carl Wåreus: ”Det var en lyckad konferens och framtiden är lovande. Glaset är halvfullt.”

8 februari 2023 10:05

SSL:s konferens ägde rum 4–5 februari i Uppsala. Det var två dagar med fokus på arbetet framåt för att stärka ligans ekonomi och dess digitala profilering.


Arbetet med utvecklingen av Svenska Superligan fortsätter i hög takt. Under 4–5 februari var det dags för konferens med styrelsen och samtliga klubbar. Det blev en mycket bra uppslutning med positiv framåtanda.
SSL:s ordförande, Carl Wåreus, var nöjd med konferensdagarna och summerar.

”Under 2023 är det fokus på tre områden. Det är ekonomi, profilering och gemensamma digitala lösningar.”

Under konferensen diskuterades bland annat arbetet med ekonomiska intäkter för att stärka lagen och i förlängningen ligan. Carl Wåreus menar på att vägen framåt också kommer kräva en tydlig fokus på helhetsupplevelsen.

”Vi har ett viktigt arbete framför oss för att stärka intresset för innebandyn. Det finns stora potential och möjligheter att ytterligare profilera ligans etablerade och blivande stjärnor. En del av detta arbete är att arbeta med kvalitativa produktioner och bra paketering av sändningarna.”

”Att räkna med i framtiden”

Fredrik Johansson, Svenska Superligans VD, trycker på samstämmigheten som var tydlig under den gångna helgen.

”SSL-konferensen präglades av öppna och givande diskussioner, samt massor av energi. Jag upplevde en hög grad av enighet kring våra möjligheter och utmaningar.”

Och han blickar framåt.

”Vi som leder verksamheten tar nu detta med oss, och för alla goda idéer och tankar till handling. Jag ser framtiden an med stor tillförsikt, Svenska Superligan i innebandy är verkligen att räkna med i framtiden!”

I konferensen deltog representanter från Expressen som sänder samtliga Svenska Superligans matcher. De presenterade det kontinuerliga arbetet med sina sändningar på plattformen Expressen Premium Max och satsningen Superlördag. Även företaget Sportality, leverantör av digitala tjänster till SSL, var på plats och presenterade det kontinuerliga arbetet med webbplattformen SSL.se och kommande förbättringar.

Noterbart är att Svenska Superligan nu finns på plattformen Linkedin, där lanseringen ägde rum i samband med konferensen.