Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 20

24 maj 2021 10:00
SSL SILLY

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season är het just nu!


SSL DAM

ENDRE IF

Endre har drabbats av ett nytt avbräck. Backen Elin Gabrielsson har meddelat att hon lägger klubban på hyllan. 26-åringen, som levererade tio assist på 22 matcher i vintras, brottas med ryggproblem.

"Jag har verkligen trivts med lagkamraterna, föreningen och Gotland. Inför förra året var målet att kunna spela matcher kontinuerligt och slutföra hela säsongen. Jag har, under en längre tid, haft problem med ryggen, men det kändes fint att kunna spela och bidra till laget", skriver hon på klubbens hemsida.

Klubben tappar även Linnea Wallgren som är klar för en comeback i Karlstad.

KARLSTAD INNEBANDY

Karlstad får hem en klasspelare. Linnea Wallgren har nämligen valt att återvända till klubben efter fem säsonger i Endre där hon levererade arton mål och 25 poäng på 25 matcher den gångna vintern. 26-åringen har gjort fyra SSL-säsonger med Karlstad tidigare.

"Rutinerad med stor arbetskapacitet och en pålitlig poängspelare i en och samma spelare får vi i Linnea", skriver klubben på sin Facebook-sida.

NACKA WALLENSTAM IBK

Nacka har gjort klart med stortalangen Maja Höög som plockas in från Telge. 21-åringen har varit på klubbens radar ett bra tag och nu är värvningen äntligen i hamn.

– I takt med att Maja växer in i SSL-kostymen så kommer hon bli en otrevlig överraskning för våra motståndare och en trevlig bekantskap för Nacka-publiken, säger tränaren Karl Andrén.

PIXBO WALLENSTAM IBK

Pixbo har lagt en viktig pusselbit inför kommande säsong då schweiziska landslagsmålvakten Lara Heini valt att förlänga sitt kontrakt. Den rutinerade keepern, som därmed är klar för en fjärde säsong i klubben, hade stor del i lagets avancemang till SM-finalen den gångna säsongen.

– Lara Heini är en oerhört professionell elitidrottare ur alla aspekter. Hon finner ständigt något hon vill förbättra och jobbar väldigt målmedvetet. Denna drivkraft har bidragit till att hon i dag är världens absolut bästa målvakt. Lika viktig som hon är på planen är hon vid sidan av. Hon är en fantastisk förebild och ledare i laget och är mån om alla och har ett jättestort hjärta. Jag är väldigt glad över att Lara vill vara med på vår fortsatta resa mot SM-guld, säger sportchefen Kalevi Pessi.

TEAM THORENGRUPPEN

Thorengruppen har presenterat första nyförvärvet inför kommande säsong och de regerande mästarinnorna slog på stort. Finska landslagsbacken My Kippilä är klar för klubben. 24-åringen har gjort sex år i SSL (två år i Rönnby och fyra år i Mora) och är klassad som en av världens främsta spelare.

– Det är en världsspelare som varit en drömvärvning länge för mig. Nu var det ett bra läge och tajmingen var rätt. My är en kreativ back som levererar år efter år. Hon är alltid med i all star team, internationellt som i SSL. Hon är på väg att passera 200 poäng på 170 matcher i SSL och hon kommer att bli ett fantastiskt tillskott för oss, säger sportchefen Jocke Sjöström.

WARBERG IC

Warberg har förlängt med viktiga backen Sofia Greftén. Hon är därmed klar för en fjärde säsong i klubben.

– Sofia utvecklade sitt spel, precis som resten av laget, under föregående säsong. Och det ska bli intressant att se hur hon kan fortsätta den utvecklingen under den stundande säsongen. Vi har funderingar på att låta Sofia återgå till sin ursprungsposition som forward, som hon hade när hon kom till klubben. Att ha spelare i truppen som kan spela på mer än en position är väldigt positivt, säger klubbchefen Emil Risberg.

VÄSTERÅS RÖNNBY IBK

Rönnby har gjort klart med forwarden Gry Norstedt som ansluter från Västra Mälardalen. 19-åringen har kritat på ett tvåårsavtal.

– Gry är extremt spännande spelare. Hon har bra skott, bra spelsinne och det känns som att hon har en personlighet som kommer hjälpa henne att ta steg framåt, säger tränaren Andreas Harnesk.

Västmanlänningarna meddelar också att Izabell Rydell lämnar klubben.

SSL HERR

IBK DALEN

Dalen har gjort klart med lovande forwarden Rasmus Mäkinen. Den 18-årige högerskytten spelade med både Ledberg och Lillån (som utlånad) den gångna vintern.

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats värva ännu en talang till oss. Jag är helt övertygad om att Rasmus kan göra en liknande resa som många andra spelare har gjort när de kommit till Dalen. Rasmus är en kille som kommer att passa perfekt in i vår spelstil, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

FC HELSINGBORG

Helsingborg har förlängt med Gustav Svensson. Den dynamiske spelare spelade heltid som back den gångna vintern - och gjorde det riktigt bra.

– Jag tycker att Gustav tog stora kliv i år och höll en mycket hög högstanivå. Det är en fantastisk lagspelare som alltid gör allt för laget. Vi ser fram emot att se Gustavs fortsatta utveckling den kommande säsongen, säger sportchefen och tränaren Niklas Pålsson.

Skåningarna har även skrivit nytt kontrakt med målvakten Mattias Qvarfordt.

– Mattias är en viktig lojal lagspelare som alltid gör sitt yttersta för laget. Han utvecklas ständigt och tar stora steg där han verkligen har framtiden för sig, säger Niklas Pålsson.

HAGUNDA IF

Hagunda tappar backen Anton Uhlin som valt att flytta hem till Sundsvall.

"Internt kallas även Anton för Uhliniho, då han kunde göra otroliga soloraider och med sina "Brassefintar" lura upp motståndarna på läktaren. Om vi får se Anton på innebandyplan i något Sundsvallslag är ännu osagt, men vi önskar honom stort lycka till med vad han än gör", skriver Hagunda på sin hemsida.

Klubben tappar även Kalle Lundgren som är klar för en återkomst till Pixbo.

LINKÖPING INNEBANDY

Ludwig Bäckman Forkner flyttas upp i SSL-truppen. 19-åringen spelade med allsvenska Onyx i vintras och svarade för 21 poäng på 15 matcher.

– Ludwig är en talangfull tvåvägscenter från egna leden som nu är redo att ta klivet upp till A-truppen och SSL-spel. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under säsongen och vi ser Ludde som en viktig spelare i vår långsiktiga satsning, säger tränaren David Gillek.

MULLSJÖ AIS

I veckan gjorde Mullsjö klart med forwarden Andreas Lindholm som hämtas in från Helsingborg. 30-åringen tog klivet direkt från division ett till SSL för fyra år sedan och levererade 19 poäng på 26 matcher den gångna säsongen.

– Jag har känt i flera år nu att Mullsjö AIS är en klubb jag själv verkligen skulle vilja representera. Passionen som finns runt klubben är något väldigt unikt. Allt från fansen till alla som arbetar runtomkring, säger Lindholm.

Västgötarna har också förlängt med Isak Hall. 23-åringen svarade för två poäng på 22 matcher i vintras.

– Isak är en lojal och hårt arbetande spelare och person som trots lite speltid bara jobbat på ännu hårdare. Det har gett resultat och nu är han i högsta grad med och slåss om en plats i startformationerna, säger sportchefen Jesper Axell.

PIXBO WALLENSTAM IBK

Pixbo har spikat tränarsidan till kommande säsong. Thomas Andersson var huvudtränare i klubben 2019/20 och blir nu huvudtränare igen efter att ha stått i båset redan under slutfasen av den gångna vintern. Mikael Sundell kliver in som ny assisterande tränare.

– Jag känner ett starkt förtroende från killarna och övriga runtomkring så nu är det bara upp till bevis, säger Thomas Andersson.

Klubben har också värvat hem Kalle Lundgren som var med och spelade upp Hagunda i SSL nyligen.

– Det känns bra att få tillbaka en "gammal" Pixbo Wallenstamspelare som fortfarande är ung och utvecklingsbar men redan hunnit med att spela i både SSL och Allsvenskan, säger sportchefen Rikard Jonsson.

Pixbo har också meddelat att centern Lucas Dahlström flyttas upp i SSL-truppen.

– Han är en göteborgstalang som är fostrad i Mölndal och vår egna Akademi. Lucas är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling och vi ser en stor potential i honom. Det ska bli intressant att få jobba med honom i SSL och låta honom tävla med och mot de bästa spelarna i världen varje dag, säger Rikard Jonsson.

SIRIUS INNEBANDY

Sirius har förlängt med forwarden Christian Sandsund. Han har spelat i Sirius de två senaste säsongerna och svarade för 21 poäng på 24 matcher i vintras.

"Han har utvecklats under sin tid i blåsvart till en viktig spelare för laget och gruppen, både på och utanför planen. Christian är en snabb och löpstark forward som kommer hjälpa oss i vår ambition att spela en mer intensiv och löpningsorienterad innebandy", skriver Sirius på sin Facebook-sida.

Uppsala-klubben meddelar också att Oliver Raudasoja och Isak Palmén lämnar.

STORVRETA IBK

Storvreta har fölängt med rutinerade Rasmus Sundstedt. Den landslagsmeriterade backen har skrivit på för ett år.

– Rasmus var under andra halvan av säsongen en av våra ledande spelare. När han släpper loss och driver på sitt spel så är han fantastisk att följa, säger tränaren Oscar Lundin.

VÄXJÖ VIPERS

Växjö har förlängt med nyckelspelaren Niklas Ramirez som därmed är klar för en sjunde säsong i klubben. Under en skadedrabbad fjolårssäsong blev det sju poäng på 21 matcher.

– Niklas styrkor är såklart hans fysik men det är också en svaghet i sammanhanget. Kroppen har haft svårt att klara av träningsbelastningen. Men vi har en plan för bra och smart återhämtning och uppbyggande arbete. Sen kan man ju såklart inte prata om Ramirez utan att nämna hans teknik. Han är väldigt svår att ta bollen ifrån vilket gör honom till ett offensivt vapen, säger Erik Eskils, sportsligt ansvarig i Vipers.