Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Välkomna till SSL - Team Thorengruppen SK

25 augusti 2020 09:00
Nykomling

I en artikelserie i fyra delar så kommer kommande säsongs nykomlingar i SSL att presenteras. Sist ut: Team Thorengruppen SK.


Vi presenterar årets nykomlingar i världens bästa liga och sist ut är Team Thorengruppen SK som är nykomlingar i både SSL Dam och SSL Herr.

Föreningen, som har sin bas i Umeå, bildades 2005 med fokus på innebandy, men har sedan expanderat med sektioner för fotboll och futsal.

Damlaget bildades 2013 och succén var omedelbar. Laget vann division två efter att ha gått igenom serien obesegrade, men året i division ett blev bara ettårig. Därefter formades en SSL-vision, och sedan dess har det utvecklingen gått raskt framåt.

Laget flyttades inte upp i våras, men fick under sommaren besked om att det ändå blir spel i högsta ligan eftersom IKSU drog sig ur. Därmed väntar första SSL-säsongen någonsin för damlaget.

Sedan dess har klubben fyllt på med ett gäng världsspelare från IKSU, och laget ser slagkraftigt ut.

– Vi har som mål att vi ska vara med och slåss om guldet redan i år men vi har inget krav på att stå i Globen från föreningens håll. Men år två däremot har vi enbart ett guld som enda målsättning. Men vi kanske får vässa till målsättningen redan i år beroende på hur de sista pusselbitarna kommer att slå ut, säger sportchefen Jocke Sjöström till innebandymagazinet.se.

För herrlaget blir det här andra sejouren i SSL.

Herrlaget startade på botten 2005 och har sedan jobbat sig uppåt i seriesystemet. 2016 tog klubben för första gången klivet upp i SSL. TTG överraskade som nykomling under debutåret och säkrade nytt kontrakt, men hade ett jobbigare andraår som slutade med en degradering till Allsvenskan Norra. Då, 2018, var klubben tydlig med att en comeback i SSL stod högst upp på agendan.

Nu är klubben alltså tillbaka i högsta serien igen.

TTG hade en match kvar att spela när säsongen avbröts på grund av covid 19-pandemin, men då var seriesegern i Allsvenskan Norra redan säkrad och Svenska Innebandyförbundet beslutade att flytta upp laget i SSL.

– Vi har jobbat för att behålla en SSL-verksamhet sedan vi degraderades och det känns jätteroligt att vara tillbaka, sa klubbchefen Tomas ”Bullen” Hugosson Wallgren till klubbens hemsida i samband med beskedet om uppflyttning.

Målsättningen nu är att etablera sig i högsta serien, menar Hugosson Wallgren.

– Vi vill inte bli ett jojo-lag som åker upp och ner utan vi planerar göra skillnad i den här serien framöver.

Klubben gjorde ett riktigt statement i samband med att uppflyttningen blev klar när man värvade in landslagscentern Jonas Svahn från lokalrivalen Dalen. En värvning som stämplades som klubbens bästa genom tiderna. Svahn tror mycket på TTG:

– Klubben siktar mot att bli mästare om några år, men nu handlar det framförallt om att hålla sig kvar i SSL och sedan etablera klubben på den här nivån. Det är en ny arena på gång, och när den är klar är tanken att vi ska vara ett slutspelslag. Vi har en ung och lovande trupp, så det känns bra. Det vore coolt om vi kunde göra som Granlo gjorde under sin debutsäsong och ta sig till slutspel och chocka något topplag. Jag har bra känslor, säger han till SSL.se.