Landslagskollen: Nilsson och Samuelsson historiska

18 oktober 2021 13:00
Herrlandslag

Det har varit uppehåll i SSL under veckan som var. Dock har flertalet spelare varit igång med landslagsspel, inte minst de svenska. Två vinster blev det i EFT-turneringen.


Sverige rivstartade turneringen på bästa möjliga sätt med en 8-3-seger mot Finland. En fingervisning kanske på vad helgen kunde erbjuda? Det hoppades naturligtvis laget och tongångarna var positiva efter att Kim Nilsson dessutom blivit historisk. Forwarden har gjort flest poäng i landslaget genom tiderna.

  • Det är såklart stort på alla sätt och vis. Det är ett tecken på att man har tyckt att det är kul att vara med i det här fantastiska landslaget genom åren och att jag har kunnat fått ut mitt spel genom åren. Det är något jag vill fortsätta göra, berättar Kim Nilsson för Innebandy.se.

Bakslag mot Tjeckien

Efter den fina starten blev det ett bakslag mot Tjeckien. Rivstarten mot Finland bådade gott. Det blev istället ett wake-up-call för landslagsherrarna, när siffrorna skrevs till 6-3 där Markus Jonsson och Jesper Sankell gjorde Sveriges mål.

  • På ett sätt var det någon sorts wake-upp call att vi kan inte tro att vi kan spela av matcher och vinna dem rätt enkelt på den här nivån utan vi måste spela på hundraprocent. Och någonstans tävla med oss själva och våra nivåer för att göra rätt saker därute, sade förbundskaptenen Thomas Brottman till Innebandy.se.

Helgen avslutades med målfest

Helgen skulle avslutas gott. Det blev en målfest mot Schweiz. Dessutom blev Johan Samuelsson historisk. Han är den spelare med flest landskamper för det svenska innebandylandslaget. Närmare bestämt 125 stycken. Samtidigt Samuelsson blev historisk så vann Sverige med 11-4. Där bland annat Alexander Galante Carlström och Hampus Ahrén noterades för två mål vardera.

  • Först och främst så var det lite känslosamt på matchsamlingen, men det är klart att det är häftigt. Jag har haft samma stolthet från landskamp ett till landskamp 125 när det kommer till att ta på sig den finaste kostymen. Så jag är stolt, berättade den numera historiske Johan Samuelsson för Innebandy.se.

Resultat

Sverige - Finland 8-3
Mål: Kim Nilsson 3, Alexander Galante Carlström 2, Johan Samuelsson, Jesper Sankell, Albin Sjögren.

Tjeckien - Sverige 6-3
Mål: Markus Jonsson, Jesper Sankell.

Schweiz - Sverige 4-11
Mål: Alexander Galante Carlström 2, Hampus Ahrén 2, Kevin Haglund, Rasmus Enström, Tobias Gustafsson, Kim Nilsson, Malte Lundmark, Robin Nilsberth, Rasmus Andersson.