Lördag
07 Apr 3 matcher
Söndag
08 Apr 2 matcher
Måndag
09 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 2 matcher
Onsdag
11 Apr 2 matcher
Torsdag
12 Apr 1 match
Fredag
13 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match
Söndag
15 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 2 matcher
Onsdag
19 Sep 5 matcher
Torsdag
20 Sep 2 matcher
Lördag
22 Sep 3 matcher
Söndag
23 Sep 9 matcher

Rutinerad finsk back till Pixbo

14 maj 2018 12:30
SSL Dam Silly

Pixbo Wallenstam fortsätter att rusta inför kommande säsong. Under måndagsförmiddagen meddelade klubben att Laura Manninens landslagskollega Mia Karjalainen är klar till säsongen 2018/2019.


För ett par veckor sedan presenterade även Pixbo att målvakten Lara Heini från schweiziska Piranha Chur skrivit på för klubben. Efter ett kortare stopp i Finland och PSS Porvoo, NST gör hennes gamla lagkamrat Mia Karjalainen nu samma resa.

– Tanken om att spela i Sverige slog mig i höstas. Det är något jag ännu inte har gjort i min karriär och jag vill se om jag fortfarande kan utvecklas som spelare genom att spela i världens bästa liga och samtidigt utmana mig själv innan jag lägger klubban på hyllan. Detta var en perfekt möjlighet för mig att få göra detta och jag har hört många bra saker om Pixbo Wallenstam och Göteborg så jag blev intresserad när de kontaktade mig, säger Mia Karjalainen till klubbens hemsida.

Den rutinerade backen har dessutom 91 A-landskamper i bagaget och har fyra VM-silver och ytterligare ett VM-silver med U19-landlaget.

Pixbos huvudtränare Per Tjusberg ser fram emot att få se Mia i Pixbo.

– Att få in en internationell kvalitetsspelare som Mia är förstås oerhört spännande. Det är en spelare som har stor rutin från mästerskapsfinaler och som vet hur man stoppar SSL:s toppspelare. Med henne stärker vi det defensiva ledet ytterligare och får samtidigt in en spelare som har både potential och vilja att utveckla sin offensiv.