Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 7 matcher
Idag 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Söndag
03 Mar 4 matcher

Svenska Superligans ledning hyllar SM-finaldagen

9 maj 2023 13:01
SSL

Stort intresse i Avicii Arena och fina tittarsiffror. Det var resultatet av SM-finaldagen där svenska mästarna i innebandy korades på dam- och herrsidan. ”Eliten bygger breddidrotten och breddidrotten bygger eliten. Det är en fantastisk symbios”, säger Svenska Superligans ordförande Carl Wåreus.


Thorengruppen IBK tog tredje raka SM-guldet i SSL Dam efter finalseger mot Pixbo Wallenstam IBK. På herrsidan blev det an makalös kamp där Storvreta IBK lyfte pokalen efter seger mot IBF Falun. Den 22 april blev dagen där vi fick uppleva rena rama propagandan för sporten innebandy. Svenska Superligans VD, Fredik Johansson, hyllar lagen som bjöd på show i världens bästa innebandyliga:

”Fantastiskt kul att SM-finaldagen i Avicii Arena blev en sådan succé! På både dam- och herrsidan visade vi verkligen upp Svenska Superligan från sin allra bästa sida. Det var två spännande finaler med massor av fantastiska innebandyprestationer från våra deltagande lag.”

10 489 såg Thorengruppen försvara sin plats på tronen i damfinalen och 12 922 i publiken fick se Storvreta ta sjunde titeln i klubbens historia. SVT sände båda SM-finalerna. Damfinalen hade 191 000 i räckvidd/25 000 streamingstarter på SVT Play. Siffrorna från herrfinalen var 229 000/32 000. Totalt såg 400 000 personer SM-finalerna i linjär television (SVT1) och på SVT Play. Även Expressen sände båda fantastiska SM-finalerna och det resulterade i över 32 000 unika tittare som tittade minst fem minuter. Räckvidden landade på 244 000.

”Vi som följde SM-finalerna såg något speciellt hända. Eliten bygger breddidrotten och breddidrotten bygger eliten. Det är en fantastisk symbios. Vi ser väldigt mycket fram emot att öka det breda intresset för innebandyn, för att bygga vidare på det fina intresset från finalhelgen i världens bästa innebandyliga.”

Ovanstende citat från Carl Wåreus, ordförande Svenska Superligan, speglar i mångt och mycket potentialen för vår sport och hur lyckad SM-finaldag det blev. Och SSL:s VD Fredrik Johansson ser ljust på framtiden:

”Att ta del av det stora antal innebandyintresserade människor som rörde sig i och kring Avicii Arena under finaldagen, var också ett kvitto på det stora intresse som finns för SSL, världens bästa innebandyliga. Det ger oss inom Svenska Superligan ännu större motivation och drivkraft att utveckla vår liga vidare.”

Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet, summerar en lyckad finaldag som många kommer att minnas.

”Det är roligt att se att innebandyn engagerar många och viktigt att vi når ut till ännu fler än tidigare i vårt arbete att utveckla innebandy i Sverige. Nu fortsätter vi vårt långsiktiga arbete att bygga intresset för vår sport och även inför VM 2023 i Singapore samt inte minst VM 2024 som avgörs på hemmaplan i Malmö i december.”

Oskar Karlsson, livesportansvarig på Expressen, om den framgångsrika SM-finaldagen:

”Jättekul att så många innebandyälskare väljer att titta på finalerna på Expressen, Bonnier News Local och NTM. Extra roligt att vår satsning på egen studio, kommentatorer och experter, parallellt med SVT:s finalsändning, bär frukt. Det är ett kvitto på att vår journalistik och bevakning av SSL under de senaste säsongerna verkligen uppskattas av tittarna.”

Max Bursell, sportchef SVT Sport, om SM-finalsändningarna:

”Det var sommarväder i stora delar av landet på finaldagen, så att vi trots det når ungefär 400 000 tittare totalt säger att SM-finalerna i innebandy är ett starkt koncept som passar in bra hos oss på SVT.”