Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Linköping värvar finskt: "Får in en poängspelare"

6 april 2017 17:40
SSL Silly

Det blev ingen ny SM-final för Linköping, som nu bygger om till nästa säsong. Östgötarna har gjort klart med ett första nyförvärv och in kommer den poängstarka forwarden Johannes Jokinen.


Efter två raka finalförluster tog det i år stopp i kvartsfinal för Linköping. Laget föll i den sjunde och avgörande matchen mot Mullsjö, en förlust som satte stopp för gulddrömmarna. Men redan nu har Linköping presenterat en första värvning i sin nya satsning - den 24-årige finländaren Johannes Jokinen.

– Jag är stark i det offensiva spelet. Jag skulle säga att jag har bra känsla när det gäller passningar och avslut. Det jag behöver utveckla är det defensiva spelet, säger Jokinen i ett uttalande via Linköpings hemsida.

Närmast kommer Jokinen från spel i schweiziska Kloten. Forwarden är mycket poängstark och har de två senaste säsongerna noterat 45 respektive 46 poäng.

– Vi är mycket glada att kunna presentera Johannes. Med honom får vi in en poängspelare som har gjort mycket poäng, både i Finland och Schweiz. Dessutom är han en vinnare då han vunnit guld i finska ligan, kommenterar Linköpings sportchef Johan Fredriksson för den egna hemsidan.