Veckans nyheter i SSL - vecka 23

8 juni 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Den gångna veckan var lugn - men två nyheter bjöds det i alla fall på!


Historiska målskytten stannar

Nacka Wallenstam IBK (SSL Dam)

Ida Hultman sköt Nacka Wallenstams premiärmål i SSL och debutsäsongen i högsta ligan bjöd på sju mål på 24 matcher. Nu står det klart att hon blir kvar i klubben efter att ha kritat under ett nytt avtal.

– Hulle dök upp lite från ingenstans för två år sedan. En chansning från Djurgården i division två, som verkligen gick hem. Hon har med sin fantastiska speed och kraftfulla spel, bidragit till vår resa upp till SSL. Det är ju faktiskt lite av en ’askungen story’ att just denna division två-spelare kliver in och gör vårt första SSL-mål. Ja hon gjorde faktiskt två mål i den matchen, som för övrigt blev klubbens första seger i SSL, säger sportchefen Jonas Löfven till Nackas hemsida.

Trotjänarbacken förlänger

Pixbo Wallenstam IBK (SSL Herr)

Jens Milesson kom från division ett till Pixbo Wallenstam 2014 som en oslipad diamant och har sedan dess vuxit ut till en backkugge i laget. Nu har Milesson, som svarade för 24 poäng på 31 matcher i vintras, valt att förlänga sitt kontrakt och är därmed klar för en sjunde säsong i Pixbo.

– Det känns otroligt skönt att vi har lyckats landa i en förlängning. Milesson är en spelare som år efter år håller hög klass och som kommer att tillföra stor trygghet, erfarenhet och spets till vår backsida, säger sportchefen Rikard Jonsson till Pixbos hemsida.