Söndag
08 Mar 10 matcher
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher

FSSL vill att SSL-säsongen pausas omgående

14 mars 2020 09:30
SSL

I den svåra situation som Sverige just nu befinner sig i vill Föreningen Svenska Superligan att SSL Dam och SSL Herr pausas omgående, samtidigt som vi uttrycker en tro på framtiden.


Texten nedan är skriven av Krister Kalte, ordförande i Föreningen Svenska Superligan.

”Den bästa bromsmedicinen mot Corona är solidaritet och samarbete” - ett citat ur morgonens Dagens Nyheter. Det ligger något i detta, tillsammans med att vi behöver ingjuta hopp om en ljus framtid.

I gårdagens diskussion mellan klubbarna i Föreningen Svenska Superligan gällande fortsatt spel eller inte i SSL 2019/2020 var det omöjligt att utläsa ett tydligt svar. Med det som nu händer - och händer snabbt - finns det inga realistiska utsikter att spela några matcher eller utsätta människor för att behöva resa.

Det vi dock behöver, för att inte skapa onödig oro och anpassa oss till ett annat sätt att leva, är en tro på att allt kommer att bli bra och att vi kommer att återgå till våra normala liv. Om vi inte lyckas med att få varandra att tro på en ljusare framtid kommer vi med all sannolikt bli sjuka av tillståndet. Om inte av influensasymptom så av depression.

En kompromiss i frågan om att spela eller inte spela var att ge oss en tro på att detta ändå kommer att blåsa över. Just nu är det utsiktslöst att kunna rädda säsongen, men vi har en tro på framtiden och skickar en uppmaning till att hålla igång.

Detta är samma uppmaning som Folkhälsomyndigheten gav i sin presskonferens under fredag eftermiddag. Vi måste fortsätta att umgås, exempelvis genomföra träningar. I övrigt ska vi följa de anvisningar som ges, men se till våra basala behov som människor. Om vi inte agerar på detta sätt tror jag att situationen förvärras snarare än förbättras.

Jag hoppas och tror att klubbarna kan ställa sig bakom detta och samarbeta kring att vi tror på en framtid.

Krister Kalte

Skrivelse till Svenska Innebandyförbundet

Skrivelsen nedan skickades under fredagkvällen den 13 mars 2020 från styrelsen i Föreningen Svenska Superligan till Svenska Innebandyförbundet.

Nya besked och nya restriktioner samt en ökad oro föranleder att vi vid kvällens diskussion med klubbarna har resonerat om fortsättningen för SSL Dam och SSL Herr.

Bland klubbarna vill vissa spela klart, vissa sluta nu och andra pausa. Vi vill försöka vara positiva och ingjuta hopp om att vi kan avsluta säsongen på ett bra sätt. Ett önskescenario är att vi om två veckor har en situation där vi kan göra den bedömningen och förhoppningsvis slutföra säsongen.

Styrelsen för FSSL vill att matcherna i slutomgångarna för SSL Dam och Herr inte genomförs nu, utan pausas för att vi om två veckor ska kunna ta ställning till fortsättningen.