Fredag
24 Mar 4 matcher
Lördag
25 Mar 4 matcher
Söndag
26 Mar 3 matcher
Måndag
27 Mar 2 matcher
Tisdag
28 Mar 2 matcher
Onsdag
29 Mar 2 matcher
Idag 2 matcher
Lördag
01 Apr 4 matcher
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 4 matcher
Söndag
09 Apr 4 matcher

Pixbostjärnan Ida Sundberg lämnar klubben

9 mars 2023 11:58
SSL

Ida Sundberg, Pixbo Wallenstams stora stjärna och lagkapten, lämnar klubben efter denna säsong. Den 28-åriga backveteranens nästa klubbdestination blir schweiziska Kloten-Dietlikon Jets.
– Det är såklart väldigt känslomässigt att lämna laget jag älskar, säger Sundberg.


Idag kom beskedet om att Pixbo Wallenstams lagkapten Ida Sundberg avslutar sin tid i klubben efter denna säsong. Mölnyckeklubbens nummer 24 leder sitt lag genom SM-slutspelet för att sedan ansluta till schweiziska Kloten-Dietlikon Jets.

Sundberg själv menar på att det inte har varit ett lätt beslut att landa i. Men hon trycker samtidigt på det faktum att hon behöver testa något nytt.

”Det är så klart väldigt känslomässigt att lämna laget jag älskar, mina fantastiska lagkamrater och hela Pixbo som förening. Men jag behöver en nytändning och en ny utmaning och jag vill inte sitta i framtiden och ångra att jag inte tog chansen. Så det ska bli otroligt kul och spännande att testa på livet i Schweiz nästa säsong.”

Innebandyprofilen Sundberg förtydligar att det är slutspel som gäller innan allt annat. Och siktet är inställt på SM-guld.

”Allt mitt fokus ligger nu på kommande slutspel och jag ska njuta av varje sekund och ge allt för att jag och mina lagkompisar ska få avsluta säsongen tillsammans i Avicii Arena senare i vår.”

Peter Runnestig, elitansvarig i Pixbo, tycker det är ett dystert besked med tappet av ett så stort namn. Men samtidigt har han förståelse för Sundbergs vilja att testa vingarna i en ny internationell klubb.

”Det är så klart otroligt tungt för oss. Vi tappar en ledare, en profil, en idol. Hon är den som alltid går längst fram i ledet. Hon lämnar ju inte för att hon inte vill vara här utan för att hon har fått en möjlighet att testa ett nytt innebandyäventyr. Jag är väldigt glad för hennes skull och det faktum att hon har fått den möjligheten.”

Här kan ni läsa Pixbo Wallenstams pressmeddelande om Ida Sundbergs nästa steg i karriären.