Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher

Blohm: "Vill bara spela innebandy igen"

16 juli 2020 11:00
Intervju

Malin Blohm är innebandyredo efter ett års ofrivilligt uppehåll och berättar nu om bytet från Täby till Nacka, SM-finalen, skadan, rehaben och förväntningarna.


Kan man uppleva en dröm och en mardröm på samma gång?

Fråga Malin Blohm.

Hon nådde drömmen och fick spela en SM-final, men lyckades skada sig i samma match - en korsbandsskada som hållit henne borta från innebandyn i ett år.

Nu är hon redo för spel igen. Dock inte i Täby, utan i Nacka Wallenstam.

– Jag vill ha en stor chans att utvecklas som spelare och Nacka jobbar mycket med personlig utveckling. Jag tror mycket på deras spelidé och ledarstab. Det känns som ett bra val, säger Malin Blohm.

Hon har alltså inte spelat innebandy på över ett år. Inte sedan den där SM-finalen där Täby till slut vann guld men där Malin Blohm fick följa majoriteten av matchen från bänken.

– Att spela en SM-final är något som varje innebandyspelare vill uppleva, och trots att det slutade trist för min egen del är det mitt starkaste innebandyminne, säger hon.

Vad hände?
– Det var i första perioden, kanske i mitt tredje byte. Jag förstod inte riktigt vad som hände, men jag fick väldigt ont. Jag ville egentligen in och spela igen, men kiropraktorn sa åt mig att sitta men berättade inte varför. Efteråt förstod jag att det var för att inte förstöra upplevelsen för mig. Jag var lite irriterad och ville verkligen spela, men när jag försökte springa lite så vek sig knäet och jag fattade att det inte gick. Jag fick heja från sidan. Jag är oerhört stolt över att laget lyckades vinna matchen.

När slutsignalen gick, och Täby vunnit guld, så sprang Malins bror in vid bänken och bar ut Malin på plan för att hon skulle kunna vara med och fira. Något som skapade tidningsrubriker och fick många hyllningar.

– Precis, det var fantastiskt gjort. Han är "one of a kind", säger 23-åringen.

Det senaste året har ägnats åt rehab.

– Det var tungt i början när jag insåg att det inte skulle bli någon innebandy på länge. När jag väl kom igång med rehaben och började göra snabba framsteg så kom motivationen. Jag har inte haft några bakslag utan det har flutit på även om jag missat en hel säsong, säger hon.

– Jag har sett en hel del innebandy senaste året och jag har fått motivation för min rehab av att titta för jag vill så gärna vara med.

Är du hel nu?
– Ja, jag kör för fullt. Hade inte slutspelet ställts in så hade jag kanske kunnat spela med Täby. Men det kanske var bäst att det blev så. Jag var klar med styrketesterna efter sju månader, sedan handlar det mentalt om att våga lita på sitt knä också, men jag tycker det gick ganska snabbt. Jag är redo att spela, absolut.

Att Malin Blohm väljer Nacka för sin fortsatta satsning har flera anledningar, men handlar framförallt om att få chansen att spela i en större SSL-roll.

– Det är trist att lämna Täby, det är ett fantastiskt gäng, men jag hoppas få en större roll i Nacka än vad jag fick där. I Täby är det många duktiga spelare som varit med länge och som har sina platser vilket är förståeligt. Det var svårt för mig att ta en större roll, säger hon.

– Jag är en poängspelare som älskar att göra mål, men jag känner att Täby inte fick ut allt av mitt innebandyspel. Det hoppas jag kunna plocka fram i Nacka.

När du presenterades så tryckte Nacka på din rutin, kan du bidra där också?
– Det hoppas jag absolut. Jag är ung, men blir ändå en av de äldre i Nacka. Det blir en omställning för mig som brukar vara yngst, men jag ser fram emot utmaningen.

Vad har du för förväntningar på dig själv?
– Jag har höga förväntningar både på mig själv och laget, vi tränar väldigt hårt just nu. Jag har mina bästa fysvärden någonsin, vilket höjer mina egna förväntningar. Då har jag en del av sommarträningen kvar, dessutom. Jag ser verkligen fram emot att se vad jag kan göra i höst.

Nacka Wallenstam var nykomlingar i SSL ifjol och gjorde en stark säsong där man var med i kampen om sista slutspelplatserna in i det sista.

Laget överraskade många.

– Det var inte många som trodde att Nacka skulle vara så bra, men jag har alltid sagt att laget kan strälla. Det finns många unga talanger där som utvecklas varje dag. Laget kommer bara bli starkare och starkare, säger Blohm.

– Kommande säsong är målet att nå slutspel. Det tror jag absolut att vi kan klara av.

Malin Blohm är, av förståeliga skäl, otroligt spelsugen.

– Jag vill bara spela innebandy igen, jag är otroligt sugen, säger hon.