Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Veckans nyheter i SSL - vecka 33

17 augusti 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season är inne i slutspurten men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Stjärna till nykomlingen

Team Thorengruppen SK (SSL Dam)

I veckan meddelade Team Thorengruppen, som tar över IKSU:s plats i SSL, att årets trupp kommer att bestå av en mix av spelare från laget ifjol, IKSU och några nyförvärv. Truppen ska presenteras under den här veckan, men redan igår meddelades första IKSU-tillskottet via klubbens sociala mediekanaler: Emelie Wibron är klar för spel. 24-åringen är en av SSL:s absolut bästa spelare. Hon tror på det nya lagbygget:

– Jag hoppas att det blir en kombo av det som tidigare var Iksu och att många yngre, lovande spelare slår sig in. Jag hoppas att det här innebär att vi i år och i många år framöver fortsätter att vinna SM-guld, säger Emelie Wibron till svt.se.

Rutinerad målvakt tillbaka

Nacka Wallenstam IBK (SSL Dam)

Fjolårets succénykomling Nacka Wallenstam har gjort klart mer en meriterad målvaktsvärvning. Klubben plockar in Erika Stigulfsdotter Holmström som inte spelade ifjol på grund av att hon var gravid, men som tidigare gjort sex SSL-säsonger.

– Vi har letat och letat efter en målvakt som kan ersätta Ebba Odenman men det har varit svårt. Vi har sökt efter någon som kan komplettera Stephi men även utmana henne på allvar och nu har vi äntligen hittat det vi sökt! Erika är en mycket meriterad målvakt med flera säsonger i högsta ligan och det är ju något vi behöver i vår unga trupp. Hon är en erkänt duktig målvakt som mina tränare är mycket imponerade av, säger Nackas sportchef Jonas Löfven till klubbens hemsida.

Målvakten tar en timout

IK Sirius FBC (SSL Dam)

Sirius har drabbats av ett avbräck. Målvakten Jennifer Gräll, som varit en tongivande spelare i klubben i nio år, kritade på ett nytt avtal i våras - men nu väljer 26.åringen att ta en timeout och kommer således inte spela med Uppsala-laget i höst.

– Det är sorgligt, men det här är rätt beslut för mig och för laget. Kan jag inte ge hundra så är det inte rättvist för varken mig eller Sirius, säger Jennifer Gräll till Upsala Nya Tidning.

Tar en paus från innebandyn

FC Helsingborg (SSL Herr)

Isac Lindeblad kommer inte finnas med i Helsingborg när SSL-säsongen drar igång. Han har tagit en paus från innebandyn.

"Han har nu kommit fram till att han vill vara närmare familjen redan nu och kommer därför att pausa sitt innebandyspel för att flytta till familjen i Uppsala. Vi i FCH har givetvis en stor förståelse för detta och att människan går i första hand! Vi hoppas att Isac kommer tillbaka till FCH inom en snar framtid", skriver klubben på sin hemsida.