Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher

Storsatsning på SSL: Superlördag

16 september 2022 08:10
SSL 2022/2023

En ny glödhet SSL-säsong är redo att tekas i gång. SportExpressen sänder även i år alla matcher på både dam- och herrsidan. Dessutom lanseras en nysatsning. "Med Superlördag gör vi ett försök att utveckla våra sändningar ytterligare ett snäpp" säger experten Anders Borgström.


SportExpressen går in på tredje säsongen i sin stora SSL-satsning.

Tidningen sänder samtliga SSL-matcher på dam- och herrsidan och ramar in det med studiosändningar, webbmagasin och storskalig redaktionell bevakning.

– Jag poängterade från början när den här satsningen blev verklighet att det blir en bevakning av innebandy som vi aldrig sett tidigare. Tidigare aktörer har visat matcherna men det har inte varit mer än så, nu är det innebandy hela tiden och vi har en total bevakning, säger Anders Borgström som lever och andas innebandy på SportExpressen.

Den stora nyheten i år är Superlördag. En gång i månaden körs en maratonsändning på lördagar där flera matcher visas i rad. Allt ramas in med en studiosändning från Stockholm som både analyserar matcherna som sänds, men som också kollar in alla matcher under dagen.

– Det här är inget unikt i koncept i tv-sportvärlden, men för innebandyns del är det något vi inte har sett tidigare. Vi hoppas och tror att det här blir ett perfekt sätt att rama in en hel lördagsomgång, där vi inte är styrda till att prata om en specifik match, säger Borgström.

– Det blir listor, analyser, längre ämnesdebatter, gäster och förhoppningsvis en och annan intervju över Facetime från någon spelarbuss på väg hem efter en bortamatch någonstans i vårt avlånga land.

Nytt paket "Premium Max"

En annan nyhet inför i år är att det blir enklare att konsumera allt material. Med SportExpressen Premium Max för 179 kronor i månaden så ingår allt, både sändningarna och redaktionellt material. Plus massa andra sportsändningar.

– Tidigare var det olika abonnemang och lite stökigt, jag är stolt över att vi kan erbjuda allt i samma abonnemang till ett bra pris.

Hur het är då årets säsong? Anders Borgström tror på en ny spännande säsong i världens bästa liga.

– SSL är alltid hett! Fjolårets guldlag Thorengruppen och Falun känns som stora favoriter. Vi får se om det finns lag som kan utmana dem. Årets nykomlingar känns dessutom riktigt spännande, vassare än i fjol, och blir kul att följa.

Anders Borgström kommer jobba heltid med innebandyn under säsongen.

– Det är ett privilegium och ett drömjobb på alla sätt och vis. Jag har jobbat med sporten länge, men tröttnar inte. Med heltid så finns också tid att komma närmare lagen och spelarna, nu ser jag fram emot att komma ut och kolla fler matcher än vad som varit fallet under pandemin.

SportExpressen har ett stort team i SSL-satsningen där bland annat rutinerade experterna Linn Lundström och Mika Packalén fortsätter att snacka innebandy. Nytt i år är att Kim Ganevik, i fjol spelare i Mullsjö, kommer in som expert.

– Kim är jättespännande, jag tror han blir en fullträff i den rollen.

Datumen för superlördag
17 september
15 oktober
19 november
17 december
28 januari
11 februari

Premiären av Superlördag fokuserar på Dalen-Helsingborg (13:00, SSL Herr), Falun-Pixbo (15:30, SSL Dam) och Mullsjö-Falun (18:00, SSL herr).

Så ser du SSL säsongen 2022/2023

Expressen sänder alla matcher i SSL även den här säsongen. Matcherna går nu att se via det nya abonnemanget Expressen Premium Max. Teckna Premium Max här!

Med det paketet kan du se alla matcher i SSL för endast 179 kronor i månaden (tidigare 299) utan bindningstid. Dessutom får du tillgång till all annan livesport (bland annat Ligue 1, Ettan, Elitettan, försäsongshockey och tävlingar i skidskytte och längdskidor) samt all journalistik på Expressen Premium och därmed all innebandyjournalistik från Anders Borgström och hans kollegor.

Viss lokalmedia kommer även i år sända "sina" lag bakom betalvägg.